1
Typicky česká kombinace česneku a piva na marinádu pro grilovanou krkovici uspokojí chuťové buňky nejen mužské poloviny gurmánů. Milovníci šťavnatých grilovaných vepřových steaků si přijdou na své u tohoto receptu, který jsme pro vás připravili.
2
Nejprve si připravte marinádu. Rozehřejte máslo v pánvi s vyšším okrajem, přidejte pivo, promíchejte, a poté odstavte. Dále do pánve přidejte drcený kmín, strouhaný zázvor a nasekanou majoránku a důkladně zamíchejte.
3
Krkovice zlehka naklepejte a z obou stran osolte, opepřete a potřete lisovaným česnekem. Poté vložte maso do marinády nejlépe tak, aby bylo celé ponořené, a vložte jej přes noc do chladničky. Přibližně hodinu před grilování vyjměte marinované maso z chladničky a nechte jej ještě odpočívat při pokojové teplotě. Po uplynutí této doby vložte maso na rozpálený gril a grilujte přibližně 3 až 4 minuty z obou stran. Doba grilování záleží na velikosti žáru vašeho grilu. Potírejte maso během grilování zbylou marinádou. Podávejte s ochucenou smetanou.
4
Doporučujeme maso nejprve zprudka ogrilovat přibližně minutu z každé strany, a poté jej dogrilovat nad menším žárem. Maso se tím pádem ihned zatáhne a udrží v sobě šťávu, čímž se velmi zjemní jeho chuť. Doporučujeme také nechat grilované maso těsně po sejmutí z grilu přibližně 3 minuty odpočinout. Zabráníte tak vytečení veškeré šťávy při prvním říznutí do masa. Jako nápoj doporučujeme vychlazené pivo.
1
Typicky česká kombinace česneku a piva na marinádu pro grilovanou krkovici uspokojí chuťové buňky nejen mužské poloviny gurmánů. Milovníci šťavnatých grilovaných vepřových steaků si přijdou na své u tohoto receptu, který jsme pro vás připravili.
2
Nejprve si připravte marinádu. Rozehřejte máslo v pánvi s vyšším okrajem, přidejte pivo, promíchejte, a poté odstavte. Dále do pánve přidejte drcený kmín, strouhaný zázvor a nasekanou majoránku a důkladně zamíchejte.
3
Krkovice zlehka naklepejte a z obou stran osolte, opepřete a potřete lisovaným česnekem. Poté vložte maso do marinády nejlépe tak, aby bylo celé ponořené, a vložte jej přes noc do chladničky. Přibližně hodinu před grilování vyjměte marinované maso z chladničky a nechte jej ještě odpočívat při pokojové teplotě. Po uplynutí této doby vložte maso na rozpálený gril a grilujte přibližně 3 až 4 minuty z obou stran. Doba grilování záleží na velikosti žáru vašeho grilu. Potírejte maso během grilování zbylou marinádou. Podávejte s ochucenou smetanou.
4
Doporučujeme maso nejprve zprudka ogrilovat přibližně minutu z každé strany, a poté jej dogrilovat nad menším žárem. Maso se tím pádem ihned zatáhne a udrží v sobě šťávu, čímž se velmi zjemní jeho chuť. Doporučujeme také nechat grilované maso těsně po sejmutí z grilu přibližně 3 minuty odpočinout. Zabráníte tak vytečení veškeré šťávy při prvním říznutí do masa. Jako nápoj doporučujeme vychlazené pivo.