1
V malé misce smíchejte na marinádu polovinu lžičky chilli vloček se 160 g pomerančové marmelády, 2 lžícemi hrubozrnné hořčice, lžící vinného octa a pepřem.
2
Žebra rozložte na plech, osolte a potřete ze všech stran marinádou. Nechte odpočívat při pokojové teplotě alespoň 15 minut.
3
Žebra grilujte na rozehřátém grilu 1 hodinu. Přesuňte na talíř a nechte odpočívat.
4
V misce smíchejte šťávu z citronu s cukrem, solí, pepřem a pokrájenou petrželkou. Pomalu vmíchejte olivový olej, až se vytvoří emulze.
5
Omytá jablka rozpulte, zbavte jádřinců a pokrájejte na plátky. Ledový salát a salát radicchio zbavte vrchních listů a pokrájejte na kousky velikosti sousta. Smíchejte s jablky, dresinkem a ozdobte snítkou kopru a petrželky. Salát podávejte s hovězími žebry.
1
V malé misce smíchejte na marinádu polovinu lžičky chilli vloček se 160 g pomerančové marmelády, 2 lžícemi hrubozrnné hořčice, lžící vinného octa a pepřem.
2
Žebra rozložte na plech, osolte a potřete ze všech stran marinádou. Nechte odpočívat při pokojové teplotě alespoň 15 minut.
3
Žebra grilujte na rozehřátém grilu 1 hodinu. Přesuňte na talíř a nechte odpočívat.
4
V misce smíchejte šťávu z citronu s cukrem, solí, pepřem a pokrájenou petrželkou. Pomalu vmíchejte olivový olej, až se vytvoří emulze.
5
Omytá jablka rozpulte, zbavte jádřinců a pokrájejte na plátky. Ledový salát a salát radicchio zbavte vrchních listů a pokrájejte na kousky velikosti sousta. Smíchejte s jablky, dresinkem a ozdobte snítkou kopru a petrželky. Salát podávejte s hovězími žebry.