1
Lilky nakrájejte na plátky, osolte a opepřete. Rozehřejte grilovací pánev a přidejte olivový olej. Plátky lilku opečte z obou stran.
2
V misce smíchejte zakysanou smetanu, nasekané bylinky, sůl a pepř.
3
Do stolního mixéru vložte krájená rajčata, stroužky česneku nakrájené na menší kousky, bazalku, třtinový cukr, sůl a pepř. Rozmixujte do hladké směsi.
4
Troubu rozehřejte na 180 °C a zapékací misky vymažte olivovým olejem.
5
Do zapékacích misek začněte vrstvit nejdříve grilované lilky, ty potřete rajčatovou omáčkou, zasypte strouhaným parmazánem a tento proces opakujte, dokud nebudete mít plnou zapékací misku. Na závěr potřete vrstvou ochucené zakysané smetany a zasypte parmezánem.
6
Pečte 20 minut do zezlátnutí. Před podáváním nechte lehce vychladnout.
1
Lilky nakrájejte na plátky, osolte a opepřete. Rozehřejte grilovací pánev a přidejte olivový olej. Plátky lilku opečte z obou stran.
2
V misce smíchejte zakysanou smetanu, nasekané bylinky, sůl a pepř.
3
Do stolního mixéru vložte krájená rajčata, stroužky česneku nakrájené na menší kousky, bazalku, třtinový cukr, sůl a pepř. Rozmixujte do hladké směsi.
4
Troubu rozehřejte na 180 °C a zapékací misky vymažte olivovým olejem.
5
Do zapékacích misek začněte vrstvit nejdříve grilované lilky, ty potřete rajčatovou omáčkou, zasypte strouhaným parmazánem a tento proces opakujte, dokud nebudete mít plnou zapékací misku. Na závěr potřete vrstvou ochucené zakysané smetany a zasypte parmezánem.
6
Pečte 20 minut do zezlátnutí. Před podáváním nechte lehce vychladnout.