1
Nastrouhejte 200 g goudy nahrubo, z květáku vyřízněte košťál a rozeberte ho na růžičky. Zapékací mísu vymažte 10 g másla.
2
V hrnci přiveďte k varu vodu osolenou lžící soli. Do vařící vody vložte růžičky květáku a vařte 10 minut.
3
Mezitím si připravte bešamel. V rendlíku nechte rozpustit 40 g másla, přisypte 50 g mouky a míchejte, dokud nevznikne světlá jíška. Poté za stálého míchání vlijte postupně 500 ml mléka. Nechte na mírném ohni provařit, přidejte 100 g nastrouhané goudy, špetku muškátového oříšku, osolte a opepřete.
4
Do zapékací mísy rozložte scezený květák, zalijte bešamelem a posypte zbylou goudou. Pečte 10 minut v troubě na 200 °C. Podávejte posypané nasekanou petrželkou. Vynikající vegetariánský chod s květákem v hlavní roli je hotov. Dobrou chuť!
1
Nastrouhejte 200 g goudy nahrubo, z květáku vyřízněte košťál a rozeberte ho na růžičky. Zapékací mísu vymažte 10 g másla.
2
V hrnci přiveďte k varu vodu osolenou lžící soli. Do vařící vody vložte růžičky květáku a vařte 10 minut.
3
Mezitím si připravte bešamel. V rendlíku nechte rozpustit 40 g másla, přisypte 50 g mouky a míchejte, dokud nevznikne světlá jíška. Poté za stálého míchání vlijte postupně 500 ml mléka. Nechte na mírném ohni provařit, přidejte 100 g nastrouhané goudy, špetku muškátového oříšku, osolte a opepřete.
4
Do zapékací mísy rozložte scezený květák, zalijte bešamelem a posypte zbylou goudou. Pečte 10 minut v troubě na 200 °C. Podávejte posypané nasekanou petrželkou. Vynikající vegetariánský chod s květákem v hlavní roli je hotov. Dobrou chuť!