Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyGratinovaný květák s bešamelem a goudou
Albert logoAlbert logo
  • Gratinovaný květák s bešamelem a goudou

Gratinovaný květák s bešamelem a goudou

Gratinovaný květák s bešamelem a goudou
Velmi snadné
46-60 minut
4/5
Česká
Vegetariánské
Hlavní chod

Ingredience

Složení
4 porce
  • Máslo 50 g
  • Gouda bloček 200 g
  • Mouka hladká 50 g
  • Sůl
  • Květák 1 ks
  • Mléko polotučné 500 ml
  • Muškátový oříšek
  • Pepř
  • Petrželka čerstvá 1 snít.
  • Máslo 50 g
  • Gouda bloček 200 g
  • Mouka hladká 50 g
  • Sůl
  • Květák 1 ks
  • Mléko polotučné 500 ml
  • Muškátový oříšek
  • Pepř
  • Petrželka čerstvá 1 snít.

Příprava

1
Nastrouhejte 200 g goudy nahrubo, z květáku vyřízněte košťál a rozeberte ho na růžičky. Zapékací mísu vymažte 10 g másla.
2
V hrnci přiveďte k varu vodu osolenou lžící soli. Do vařící vody vložte růžičky květáku a vařte 10 minut.
3
Mezitím si připravte bešamel. V rendlíku nechte rozpustit 40 g másla, přisypte 50 g mouky a míchejte, dokud nevznikne světlá jíška. Poté za stálého míchání vlijte postupně 500 ml mléka. Nechte na mírném ohni provařit, přidejte 100 g nastrouhané goudy, špetku muškátového oříšku, osolte a opepřete.
4
Do zapékací mísy rozložte scezený květák, zalijte bešamelem a posypte zbylou goudou. Pečte 10 minut v troubě na 200 °C. Podávejte posypané nasekanou petrželkou. Vynikající vegetariánský chod s květákem v hlavní roli je hotov. Dobrou chuť!
1
Nastrouhejte 200 g goudy nahrubo, z květáku vyřízněte košťál a rozeberte ho na růžičky. Zapékací mísu vymažte 10 g másla.
2
V hrnci přiveďte k varu vodu osolenou lžící soli. Do vařící vody vložte růžičky květáku a vařte 10 minut.
3
Mezitím si připravte bešamel. V rendlíku nechte rozpustit 40 g másla, přisypte 50 g mouky a míchejte, dokud nevznikne světlá jíška. Poté za stálého míchání vlijte postupně 500 ml mléka. Nechte na mírném ohni provařit, přidejte 100 g nastrouhané goudy, špetku muškátového oříšku, osolte a opepřete.
4
Do zapékací mísy rozložte scezený květák, zalijte bešamelem a posypte zbylou goudou. Pečte 10 minut v troubě na 200 °C. Podávejte posypané nasekanou petrželkou. Vynikající vegetariánský chod s květákem v hlavní roli je hotov. Dobrou chuť!

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 4 dny

Od 13.11.2024 do 19.11.2024

Platný ještě 4 dny

Od 29.10.2024 do 19.11.2024

Platný ještě 46 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 4 dny

Od 13.11.2024 do 19.11.2024

Platný ještě 4 dny

Od 29.10.2024 do 19.11.2024

Platný ještě 18 dní

Od 13.11.2024 do 03.12.2024

Platný ještě 46 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.