1
Brambory uvařte ve slupce a ještě horké oloupejte. Nastrouhejte je najemno nebo prolisujte. Na pracovní ploše udělejte do bramborové hromádky důlek, vlijte rozšlehané vejce, přidejte část mouky a začněte zpracovávat těsto. Mouku přidávejte postupně, možná nespotřebujete všechnu, nebo naopak budete muset přidat, záleží na kvalitě brambor. Mouky nepřidávejte zbytečně moc, měli byste získat nelepivé těsto, které je tvárné a dobře drží pohromadě.
2
Těsto rozdělte na několik částí. Z nich postupně na lehce pomoučněné ploše vyválejte válečky o průměru asi 1,5 cm. Ty krájejte asi na dvoucentimetrové kousky, které tvarujte pomocí vidličky. Noky vařte postupně v několika dávkách v dostatečném množství osolené vody, dvě minuty jim budou stačit. Hotové kousky vylovte děrovanou naběračkou.
3
Vepřovou panenku zbavte blan a tenkých konců, měla by být po celé délce přibližně stejně silná. Rozmarýn a tymián nasekejte najemno, pepř podrťte nahrubo v hmoždíři, smíchejte a ve směsi důkladně obalte maso. Rozpalte pánev se lžící olivového oleje a maso opečte ze všech stran tak, aby zezlátlo a z koření se udělala krusta, 2 až 3 minuty z každé strany by měly stačit.
4
Panenku dejte do trouby vyhřáté na 170 °C a asi deset minut v ní nechte maso dopéct – přesná doba závisí na tloušťce masa. Panenka by měla uvnitř zůstat růžová. Než ji budete krájet, nechte ji asi 5 minut odpočinout, aby všechna šťáva zůstala uvnitř.
5
Cibuli posekejte nadrobno, zpěňte na troše olivového oleje, přidejte špenát, nechte zavadnout, vmíchejte nasekaný česnek, osolte, opepřete a promíchejte s uvařenými noky. Podávejte s vepřovou panenkou pokrájenou na plátky.
1
Brambory uvařte ve slupce a ještě horké oloupejte. Nastrouhejte je najemno nebo prolisujte. Na pracovní ploše udělejte do bramborové hromádky důlek, vlijte rozšlehané vejce, přidejte část mouky a začněte zpracovávat těsto. Mouku přidávejte postupně, možná nespotřebujete všechnu, nebo naopak budete muset přidat, záleží na kvalitě brambor. Mouky nepřidávejte zbytečně moc, měli byste získat nelepivé těsto, které je tvárné a dobře drží pohromadě.
2
Těsto rozdělte na několik částí. Z nich postupně na lehce pomoučněné ploše vyválejte válečky o průměru asi 1,5 cm. Ty krájejte asi na dvoucentimetrové kousky, které tvarujte pomocí vidličky. Noky vařte postupně v několika dávkách v dostatečném množství osolené vody, dvě minuty jim budou stačit. Hotové kousky vylovte děrovanou naběračkou.
3
Vepřovou panenku zbavte blan a tenkých konců, měla by být po celé délce přibližně stejně silná. Rozmarýn a tymián nasekejte najemno, pepř podrťte nahrubo v hmoždíři, smíchejte a ve směsi důkladně obalte maso. Rozpalte pánev se lžící olivového oleje a maso opečte ze všech stran tak, aby zezlátlo a z koření se udělala krusta, 2 až 3 minuty z každé strany by měly stačit.
4
Panenku dejte do trouby vyhřáté na 170 °C a asi deset minut v ní nechte maso dopéct – přesná doba závisí na tloušťce masa. Panenka by měla uvnitř zůstat růžová. Než ji budete krájet, nechte ji asi 5 minut odpočinout, aby všechna šťáva zůstala uvnitř.
5
Cibuli posekejte nadrobno, zpěňte na troše olivového oleje, přidejte špenát, nechte zavadnout, vmíchejte nasekaný česnek, osolte, opepřete a promíchejte s uvařenými noky. Podávejte s vepřovou panenkou pokrájenou na plátky.