1
Osm omytých jablek rozčtvrťte a zbavte jádřinců. Ze stonků celeru škrabkou oloupejte povrch, zbavíte jej tak vláken, která se těžko mixují. Listy celeru uchovejte na později na ozdobu. Zázvor oloupejte.
2
Do mixéru vsypte polovinu množství jablek, okrájeného celeru, okurky, vymačkejte šťávu z jedné limety, 4 lžíce sirupu a půlku zázvoru. Rozmixujte dohladka.
3
Ochutnejte, podle chuti osolte a opepřete. Přisypte 5 kostek ledu a opět rozmixujte. Rozlijte do dvou misek a postup zopakujte.
4
Nakonec gazpacho ozdobte plátkem jablka, kolečky okurky a listy celeru. Případně květy čistého jetele, roste-li vám na zahradě.
1
Osm omytých jablek rozčtvrťte a zbavte jádřinců. Ze stonků celeru škrabkou oloupejte povrch, zbavíte jej tak vláken, která se těžko mixují. Listy celeru uchovejte na později na ozdobu. Zázvor oloupejte.
2
Do mixéru vsypte polovinu množství jablek, okrájeného celeru, okurky, vymačkejte šťávu z jedné limety, 4 lžíce sirupu a půlku zázvoru. Rozmixujte dohladka.
3
Ochutnejte, podle chuti osolte a opepřete. Přisypte 5 kostek ledu a opět rozmixujte. Rozlijte do dvou misek a postup zopakujte.
4
Nakonec gazpacho ozdobte plátkem jablka, kolečky okurky a listy celeru. Případně květy čistého jetele, roste-li vám na zahradě.