Tento italský styl omelety může být připraven s různými druhy zeleniny, ale žampiony přidávají jemnou chuť a texturu. Recept obvykle zahrnuje vejce, žampiony, sůl a pepř, a může být obohacen například o cibuli, slaninu nebo sýr pro další vrstvu chuti. Frittata je skvělá volba pro ty, kteří hledají jednoduché, ale chutné a vyvážené jídlo.
Velmi snadné
16-30 minut
0/5
Španělská
Vegetariánské
Hlavní chod
Ingredience
Složení
4 porce
Pepř
Olej česnekový 2 plž
Žampiony 200 g
Sůl
Vejce 5 ks
Olej slunečnicový 2 plž
Pepř
Olej česnekový 2 plž
Žampiony 200 g
Sůl
Vejce 5 ks
Olej slunečnicový 2 plž
Příprava
1
Nakrájené žampiony pokapejte česnekovým olejem, osolte a opepřete.
2
Rozšlehejte vejce a smíchejte je se žampiony.
3
Rozehřejte slunečnicový olej, přidejte směs a 5 minut opékejte.
4
Když vejce začnou tuhnout, přiklopte pánev talířem a fritátu na něj překlopte.
5
Vraťte fritátu do pánve neopečenou stranou a 5 minut opékerjte z druhé strany.
1
Nakrájené žampiony pokapejte česnekovým olejem, osolte a opepřete.
2
Rozšlehejte vejce a smíchejte je se žampiony.
3
Rozehřejte slunečnicový olej, přidejte směs a 5 minut opékejte.
4
Když vejce začnou tuhnout, přiklopte pánev talířem a fritátu na něj překlopte.
5
Vraťte fritátu do pánve neopečenou stranou a 5 minut opékerjte z druhé strany.
Hodnocení
Nehodnoceno
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!