1
Oloupejte a nakrájejte na kostky 3 středně velké batáty a 3 větší brambory typu C a vložte do hrnce. Takto připravené je zalijte vodou, osolte a vařte přibližně 15 minut, dokud nejsou zcela měkké. Sceďte vodu a přidejte 25 g másla, 150 ml teplého mléka a vše vyšlehejte do hladkého pyré.
2
Rozkrájejte 600 g krůtích prsních řízků na plátky. Každý z nich postupně překryjte kouskem potravinové fólie a hladkou stranou paličky naklepejte. Plátky osolte a navrstvěte plátky šunky a sýra. Přeložte napůl náplní dovnitř a okraje k sobě přimáčkněte.
3
Vzniklé kapsy obalujte postupně v mouce, rozšlehaném vejci a ve strouhance jako klasický řízek. Rozehřejte hlubokou pánev na středním plameni, přilijte dostatek oleje, abyste vytvořili lázeň. Smažte každý kousek přibližně 5 minut z každé strany.
4
V misce rozmíchejte 120 g tatarské omáčky s 20 ml mléka a 1/2 hrsti nasekané pažitky. Cordon bleu podávejte s batátovým pyré a tatarskou omáčkou s pažitkou. Nyní už zavolejte rodinu ke stolu a užijte si tuto oceňovanou pochoutku.
1
Oloupejte a nakrájejte na kostky 3 středně velké batáty a 3 větší brambory typu C a vložte do hrnce. Takto připravené je zalijte vodou, osolte a vařte přibližně 15 minut, dokud nejsou zcela měkké. Sceďte vodu a přidejte 25 g másla, 150 ml teplého mléka a vše vyšlehejte do hladkého pyré.
2
Rozkrájejte 600 g krůtích prsních řízků na plátky. Každý z nich postupně překryjte kouskem potravinové fólie a hladkou stranou paličky naklepejte. Plátky osolte a navrstvěte plátky šunky a sýra. Přeložte napůl náplní dovnitř a okraje k sobě přimáčkněte.
3
Vzniklé kapsy obalujte postupně v mouce, rozšlehaném vejci a ve strouhance jako klasický řízek. Rozehřejte hlubokou pánev na středním plameni, přilijte dostatek oleje, abyste vytvořili lázeň. Smažte každý kousek přibližně 5 minut z každé strany.
4
V misce rozmíchejte 120 g tatarské omáčky s 20 ml mléka a 1/2 hrsti nasekané pažitky. Cordon bleu podávejte s batátovým pyré a tatarskou omáčkou s pažitkou. Nyní už zavolejte rodinu ke stolu a užijte si tuto oceňovanou pochoutku.