Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyFrancouzský citronový koláč s rozmarýnem
Albert logoAlbert logo
  • Francouzský citronový koláč s rozmarýnem

Francouzský citronový koláč s rozmarýnem

Francouzský citronový koláč s rozmarýnem
Snadné
Více než 60 minut
4/5
Francouzská

Ingredience

Složení
1 porcí
  • Máslo 125 g
  • Mouka hladká 250 g
  • Cukr krupicový 250 g
  • Vaječný žloutek 5 ks
  • Sůl
  • Vejce 3 ks
  • Smetana na vaření 300 ml
  • Citronová šťáva 60 ml
  • Rozmarýn čerstvý 2 plž
  • Citronová kůra 1 ks
  • Cukr moučkový
  • Máslo 125 g
  • Mouka hladká 250 g
  • Cukr krupicový 250 g
  • Vaječný žloutek 5 ks
  • Sůl
  • Vejce 3 ks
  • Smetana na vaření 300 ml
  • Citronová šťáva 60 ml
  • Rozmarýn čerstvý 2 plž
  • Citronová kůra 1 ks
  • Cukr moučkový

Příprava

1
Z mouky, másla, cukru, žloutků, 50 ml vody a špetky soli vypracujte hladké těsto. Těsto zabalte do potravinářské fólie či tenkého plastového sáčku a dejte ho na 30 minut odležet do lednice.
2
Mezitím předehřejte troubu na 180°C a připravte náplň. Vejce, žloutky, smetanu, cukr, šťávu ze 2 citronů i kůru z 1 citronu a špetku soli velmi dobře prošlehejte. Nakonec vmíchejte rozmarýn.
3
Koláčovou formu vyložte pečicím papírem. Těsto vyndejte z chladničky, rozválejte ho a pokryjte jím dno formy – část vytáhněte na stěny. Těsto propíchejte vidličkou a vložte do vyhřáté trouby na 10 minut. Pak je vyndejte z trouby, rovnoměrně potřete citronovou náplní a pečte dalších 30 minut. Upečený koláč nechte 30 minut chladnout. Pak pocukrujte a podávejte.
1
Z mouky, másla, cukru, žloutků, 50 ml vody a špetky soli vypracujte hladké těsto. Těsto zabalte do potravinářské fólie či tenkého plastového sáčku a dejte ho na 30 minut odležet do lednice.
2
Mezitím předehřejte troubu na 180°C a připravte náplň. Vejce, žloutky, smetanu, cukr, šťávu ze 2 citronů i kůru z 1 citronu a špetku soli velmi dobře prošlehejte. Nakonec vmíchejte rozmarýn.
3
Koláčovou formu vyložte pečicím papírem. Těsto vyndejte z chladničky, rozválejte ho a pokryjte jím dno formy – část vytáhněte na stěny. Těsto propíchejte vidličkou a vložte do vyhřáté trouby na 10 minut. Pak je vyndejte z trouby, rovnoměrně potřete citronovou náplní a pečte dalších 30 minut. Upečený koláč nechte 30 minut chladnout. Pak pocukrujte a podávejte.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 6 dní

Od 11.12.2024 do 17.12.2024

Platný ještě 20 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 13 dní

Od 20.11.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 20 dní

Od 04.12.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 6 dní

Od 11.12.2024 do 17.12.2024

Platný ještě 20 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 13 dní

Od 04.12.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 20 dní

Od 04.12.2024 do 31.12.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.