Tento klasický francouzský nedělní dezert by bylo hřích neochutnat. Víte, že choux [čti šu] francouzsky znamená zelí? Je to proto, že kuličky odpalovaného těsta připomínají hlávky zelí.
Náročné
Více než 60 minut
0/5
Francouzská
Sváteční
Dezert
Ingredience
Složení
16 porcí
Máslo 90 g
Mouka hladká 105 g
Cukr třtinový 90 g
Mléko plnotučné 60 ml
Voda 65 ml
Cukr krupicový 15 g
Jahody 150 g
Sůl 1/2 člž
Mascarpone 150 g
Smetana ke šlehání 30%-33% 150 ml
Vejce 3 ks
Máslo 90 g
Mouka hladká 105 g
Cukr třtinový 90 g
Mléko plnotučné 60 ml
Voda 65 ml
Cukr krupicový 15 g
Jahody 150 g
Sůl 1/2 člž
Mascarpone 150 g
Smetana ke šlehání 30%-33% 150 ml
Vejce 3 ks
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!