Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyFrancouzské choux s jahodami
Albert logoAlbert logo
  • Francouzské choux s jahodami

Francouzské choux s jahodami

Tento klasický francouzský nedělní dezert by bylo hřích neochutnat. Víte, že choux [čti šu] francouzsky znamená zelí? Je to proto, že kuličky odpalovaného těsta připomínají hlávky zelí.
Francouzské choux s jahodami
Náročné
Více než 60 minut
0/5
Francouzská
Sváteční
Dezert

Ingredience

Složení
16 porcí
  • Máslo 90 g
  • Mouka hladká 105 g
  • Cukr třtinový 90 g
  • Mléko plnotučné 60 ml
  • Voda 65 ml
  • Cukr krupicový 15 g
  • Jahody 150 g
  • Sůl 1/2 člž
  • Mascarpone 150 g
  • Smetana ke šlehání 30%-33% 150 ml
  • Vejce 3 ks
  • Máslo 90 g
  • Mouka hladká 105 g
  • Cukr třtinový 90 g
  • Mléko plnotučné 60 ml
  • Voda 65 ml
  • Cukr krupicový 15 g
  • Jahody 150 g
  • Sůl 1/2 člž
  • Mascarpone 150 g
  • Smetana ke šlehání 30%-33% 150 ml
  • Vejce 3 ks
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.

ZÁLEŽÍ NÁM NA TOM, ABYSTE JEDLI LÉPE

V Albertu víme, že lepší jídlo vede k lepšímu životu.