1
Mouku smíchejte s droždím a solí.
2
Postupně přidávejte vodu a 80 ml oleje a vypracujte lepivé těsto.
3
Nechte 1 hodinu kynout na teplém místě.
4
Plech o rozměru 40 × 28 cm vyložte pečicím papírem a na něj rozetřete 1 lžíci oleje. Rozprostřete těsto.
5
Prsty udělejte do povrchu důlky. Poklaďte ho rozpůlenými rajčaty. Opepřete a posypte lístky rozmarýnu a tymiánu. Zakapejte zbývajícím olejem.
6
Pečte 30 minut v troubě vyhřáté na 200 °C. 7. Vychladlou focacciu nakrájejte a podávejte.
1
Mouku smíchejte s droždím a solí.
2
Postupně přidávejte vodu a 80 ml oleje a vypracujte lepivé těsto.
3
Nechte 1 hodinu kynout na teplém místě.
4
Plech o rozměru 40 × 28 cm vyložte pečicím papírem a na něj rozetřete 1 lžíci oleje. Rozprostřete těsto.
5
Prsty udělejte do povrchu důlky. Poklaďte ho rozpůlenými rajčaty. Opepřete a posypte lístky rozmarýnu a tymiánu. Zakapejte zbývajícím olejem.
6
Pečte 30 minut v troubě vyhřáté na 200 °C. 7. Vychladlou focacciu nakrájejte a podávejte.