1
V míse robotu šlehejte 340 g másla, 270 g třtinového cukru a 2 lžičky soli, dokud se zcela nespojí. Pak přidejte žloutky ze 3 vajec a 2 polévkové lžíce vanilkového extraktu. Následně přidejte 480 g hladké mouky a míchejte na nízkou rychlost, dokud se těsto nespojí. Případně vypracujte těsto ručně.
2
Vyjměte těsto z mísy a položte na pečicí plech s pečicím papírem. Prsty stlačte těsto na placku, položte na něj další kus pečicího papíru a přes tuto vrstvu ho vyválejte na rovnoměrnou placku o tloušťce 0,8 cm.
3
Odstraňte horní list pečicího papíru a vykrajujte kulaté tvary sušenek vykrajovátkem o průměru 3 cm. Pak každé kolečko ozdobte jedlým kvítkem. Když budou všechna ozdobena, položte navrch sušenek opět list pečicího papíru a jemně přejeďte válečkem každou sušenku, aby se květiny či bylinky zafixovaly na místě.
4
Jednu kulatou sušenku po druhé vyjměte pomocí špachtle a položte je na prkénko vyložené pečicím papírem. To vložte přes noc (nebo i na 24 hodin) do mrazáku. Díky tomu si bylinky a květiny udrží svou barvu i po upečení.
5
Po mrazení další den předehřejte troubu na 180 °C. Plech vyložte pečicím papírem a na něj uspořádejte sušenky, mezi nimi nechte dostatečnou mezeru. Umístěte rošt do středu trouby a pečte 9 minut, pak otočte plech a pečte dalších 8 minut nebo dokud nejsou okraje sušenek zlatavé. Sušenky si užijte jako mlsání k čaji nebo kávě.
1
V míse robotu šlehejte 340 g másla, 270 g třtinového cukru a 2 lžičky soli, dokud se zcela nespojí. Pak přidejte žloutky ze 3 vajec a 2 polévkové lžíce vanilkového extraktu. Následně přidejte 480 g hladké mouky a míchejte na nízkou rychlost, dokud se těsto nespojí. Případně vypracujte těsto ručně.
2
Vyjměte těsto z mísy a položte na pečicí plech s pečicím papírem. Prsty stlačte těsto na placku, položte na něj další kus pečicího papíru a přes tuto vrstvu ho vyválejte na rovnoměrnou placku o tloušťce 0,8 cm.
3
Odstraňte horní list pečicího papíru a vykrajujte kulaté tvary sušenek vykrajovátkem o průměru 3 cm. Pak každé kolečko ozdobte jedlým kvítkem. Když budou všechna ozdobena, položte navrch sušenek opět list pečicího papíru a jemně přejeďte válečkem každou sušenku, aby se květiny či bylinky zafixovaly na místě.
4
Jednu kulatou sušenku po druhé vyjměte pomocí špachtle a položte je na prkénko vyložené pečicím papírem. To vložte přes noc (nebo i na 24 hodin) do mrazáku. Díky tomu si bylinky a květiny udrží svou barvu i po upečení.
5
Po mrazení další den předehřejte troubu na 180 °C. Plech vyložte pečicím papírem a na něj uspořádejte sušenky, mezi nimi nechte dostatečnou mezeru. Umístěte rošt do středu trouby a pečte 9 minut, pak otočte plech a pečte dalších 8 minut nebo dokud nejsou okraje sušenek zlatavé. Sušenky si užijte jako mlsání k čaji nebo kávě.