Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyFlorentský koláč
Albert logoAlbert logo
  • Florentský koláč

Florentský koláč

Florentský koláč
Snadné
31-45 minut
4/5
Italská

Ingredience

Složení
1 porcí
  • Česnek 3 strouž.
  • Olej olivový 2 člž
  • Špenát čerstvý 400 g
  • Smetana ke šlehání 1 ks
  • Lučina 50 g
  • Muškátový oříšek
  • Sůl
  • Listové těsto 375 g
  • Pepř
  • Vejce 4 ks
  • Česnek 3 strouž.
  • Olej olivový 2 člž
  • Špenát čerstvý 400 g
  • Smetana ke šlehání 1 ks
  • Lučina 50 g
  • Muškátový oříšek
  • Sůl
  • Listové těsto 375 g
  • Pepř
  • Vejce 4 ks

Příprava

1
Troubu předehřejte na 220 °C. Olej rozpalte ve velké pánvi, přidejte česnek a po chvíli i špenátové listy. Míchejte a nechte je zavadnout. Po zhruba 3 minutách sejmete z pánve, nechte mírně zchladnout a špenát vyždímejte. Vraťte do pánve, přilijte smetanu, zahřívejte a nechte mírně zhoustnout. Nakonec vmíchejte lučinu, ochuťte špetkou muškátového oříšku, solí a pepřem.
2
Listové těsto rozválejte na pečicím papíru do obdélníku, okraje zahněte dovnitř – vytvoří zvýšený lem. Plochu propíchejte vidličkou, aby se těsto při pečení tak nenafukovalo, a dejte na 15 minut péct.
3
Vyjmete z trouby a tam, kde se těsto příliš nadzvedlo, jej přitlačte k plechu. Na koláč rozprostřete špenát, na čtyřech místech – u rohu – nechte místo na vajíčka. Vyklepnete je tam, opepřete je a koláč dejte do trouby. Pečte 10 minut, aby byly žloutky stále ještě polotekuté.
1
Troubu předehřejte na 220 °C. Olej rozpalte ve velké pánvi, přidejte česnek a po chvíli i špenátové listy. Míchejte a nechte je zavadnout. Po zhruba 3 minutách sejmete z pánve, nechte mírně zchladnout a špenát vyždímejte. Vraťte do pánve, přilijte smetanu, zahřívejte a nechte mírně zhoustnout. Nakonec vmíchejte lučinu, ochuťte špetkou muškátového oříšku, solí a pepřem.
2
Listové těsto rozválejte na pečicím papíru do obdélníku, okraje zahněte dovnitř – vytvoří zvýšený lem. Plochu propíchejte vidličkou, aby se těsto při pečení tak nenafukovalo, a dejte na 15 minut péct.
3
Vyjmete z trouby a tam, kde se těsto příliš nadzvedlo, jej přitlačte k plechu. Na koláč rozprostřete špenát, na čtyřech místech – u rohu – nechte místo na vajíčka. Vyklepnete je tam, opepřete je a koláč dejte do trouby. Pečte 10 minut, aby byly žloutky stále ještě polotekuté.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 5 dní

Od 27.12.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 5 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 5 dní

Od 04.12.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 5 dní

Od 27.12.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 5 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 5 dní

Od 04.12.2024 do 31.12.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.