1
Celer oloupejte, očistěte a nakrájejte na 1cm plátky, ze kterých pak nakrájejte hranolky. Vložte je na 3 minuty do vroucí vody. Sceďte a přendejte do mísy. Osolte, opepřete a promíchejte s 20 ml oleje.
2
Celerové hranolky rozprostřete na plech vyložený pečicím papírem a pečte 25 minut v předehřáté troubě na 190 °C.
3
Tresku omyjte a dobře osušte papírovou utěrkou. Naporcujte ji na 10 cm dlouhé kusy a osolte. Do misky dejte 70 g rýžové mouky, tresku v ní lehce obalte a dejte stranou.
4
Do hrnce vlijte olej a rozpalte ho na teplotu smažení.
5
V misce smíchejte zbytek rýžové mouky, hladkou mouku, prášek do pečiva a studené pivo. Vše metličkou promíchejte, až vznikne hladké těstíčko. Rybu v těstíčku dobře obalte a postupně rovnou vkládejte do rozpáleného oleje. Kousky smažte 3 minuty dozlatova.
6
Po usmažení je vyndejte na talíř s papírovým ubrouskem, který do sebe absorbuje přebytečný tuk.
7
Hrášek povařte ve vroucí vodě 4 minuty. Slijte, osolte, opepřete a vidličkou rozmačkejte.
8
V menší misce smíchejte jogurt, nasekanou petrželku a kůru z dobře omytého citronu.
9
Rybu podávejte rozprostřenou na hranolcích s jogurtovým dipem v misce a hráškovým pyré.
1
Celer oloupejte, očistěte a nakrájejte na 1cm plátky, ze kterých pak nakrájejte hranolky. Vložte je na 3 minuty do vroucí vody. Sceďte a přendejte do mísy. Osolte, opepřete a promíchejte s 20 ml oleje.
2
Celerové hranolky rozprostřete na plech vyložený pečicím papírem a pečte 25 minut v předehřáté troubě na 190 °C.
3
Tresku omyjte a dobře osušte papírovou utěrkou. Naporcujte ji na 10 cm dlouhé kusy a osolte. Do misky dejte 70 g rýžové mouky, tresku v ní lehce obalte a dejte stranou.
4
Do hrnce vlijte olej a rozpalte ho na teplotu smažení.
5
V misce smíchejte zbytek rýžové mouky, hladkou mouku, prášek do pečiva a studené pivo. Vše metličkou promíchejte, až vznikne hladké těstíčko. Rybu v těstíčku dobře obalte a postupně rovnou vkládejte do rozpáleného oleje. Kousky smažte 3 minuty dozlatova.
6
Po usmažení je vyndejte na talíř s papírovým ubrouskem, který do sebe absorbuje přebytečný tuk.
7
Hrášek povařte ve vroucí vodě 4 minuty. Slijte, osolte, opepřete a vidličkou rozmačkejte.
8
V menší misce smíchejte jogurt, nasekanou petrželku a kůru z dobře omytého citronu.
9
Rybu podávejte rozprostřenou na hranolcích s jogurtovým dipem v misce a hráškovým pyré.