Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyFish & chips s celerovými hranolky
Albert logoAlbert logo
  • Fish & chips s celerovými hranolky

Fish & chips s celerovými hranolky

Fish & chips s celerovými hranolky
Velmi snadné
16-30 minut
0/5
Anglická
Hlavní chod

Ingredience

Složení
4 porce
  • Sůl
  • Treska 700 g
  • Pepř
  • Celer 1 ks
  • Mouka rýžová 140 g
  • Olej řepkový 1 l
  • Mouka hladká 210 g
  • Olej slunečnicový 20 ml
  • Kypřící prášek 1,5 člž
  • Pivo světlé 250 ml
  • Hrášek mražený 150 g
  • Jogurt bílý 250 g
  • Petržel hladkolistá 1/2 hrs.
  • Citron BIO 1 ks
  • Sůl
  • Treska 700 g
  • Pepř
  • Celer 1 ks
  • Mouka rýžová 140 g
  • Olej řepkový 1 l
  • Mouka hladká 210 g
  • Olej slunečnicový 20 ml
  • Kypřící prášek 1,5 člž
  • Pivo světlé 250 ml
  • Hrášek mražený 150 g
  • Jogurt bílý 250 g
  • Petržel hladkolistá 1/2 hrs.
  • Citron BIO 1 ks

Příprava

1
Celer oloupejte, očistěte a nakrájejte na 1cm plátky, ze kterých pak nakrájejte hranolky. Vložte je na 3 minuty do vroucí vody. Sceďte a přendejte do mísy. Osolte, opepřete a promíchejte s 20 ml oleje.
2
Celerové hranolky rozprostřete na plech vyložený pečicím papírem a pečte 25 minut v předehřáté troubě na 190 °C.
3
Tresku omyjte a dobře osušte papírovou utěrkou. Naporcujte ji na 10 cm dlouhé kusy a osolte. Do misky dejte 70 g rýžové mouky, tresku v ní lehce obalte a dejte stranou.
4
Do hrnce vlijte olej a rozpalte ho na teplotu smažení.
5
V misce smíchejte zbytek rýžové mouky, hladkou mouku, prášek do pečiva a studené pivo. Vše metličkou promíchejte, až vznikne hladké těstíčko. Rybu v těstíčku dobře obalte a postupně rovnou vkládejte do rozpáleného oleje. Kousky smažte 3 minuty dozlatova.
6
Po usmažení je vyndejte na talíř s papírovým ubrouskem, který do sebe absorbuje přebytečný tuk.
7
Hrášek povařte ve vroucí vodě 4 minuty. Slijte, osolte, opepřete a vidličkou rozmačkejte.
8
V menší misce smíchejte jogurt, nasekanou petrželku a kůru z dobře omytého citronu.
9
Rybu podávejte rozprostřenou na hranolcích s jogurtovým dipem v misce a hráškovým pyré.
1
Celer oloupejte, očistěte a nakrájejte na 1cm plátky, ze kterých pak nakrájejte hranolky. Vložte je na 3 minuty do vroucí vody. Sceďte a přendejte do mísy. Osolte, opepřete a promíchejte s 20 ml oleje.
2
Celerové hranolky rozprostřete na plech vyložený pečicím papírem a pečte 25 minut v předehřáté troubě na 190 °C.
3
Tresku omyjte a dobře osušte papírovou utěrkou. Naporcujte ji na 10 cm dlouhé kusy a osolte. Do misky dejte 70 g rýžové mouky, tresku v ní lehce obalte a dejte stranou.
4
Do hrnce vlijte olej a rozpalte ho na teplotu smažení.
5
V misce smíchejte zbytek rýžové mouky, hladkou mouku, prášek do pečiva a studené pivo. Vše metličkou promíchejte, až vznikne hladké těstíčko. Rybu v těstíčku dobře obalte a postupně rovnou vkládejte do rozpáleného oleje. Kousky smažte 3 minuty dozlatova.
6
Po usmažení je vyndejte na talíř s papírovým ubrouskem, který do sebe absorbuje přebytečný tuk.
7
Hrášek povařte ve vroucí vodě 4 minuty. Slijte, osolte, opepřete a vidličkou rozmačkejte.
8
V menší misce smíchejte jogurt, nasekanou petrželku a kůru z dobře omytého citronu.
9
Rybu podávejte rozprostřenou na hranolcích s jogurtovým dipem v misce a hráškovým pyré.

Hodnocení

Nehodnoceno
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 7 dní

Od 06.11.2024 do 12.11.2024

Platný ještě 14 dní

Od 29.10.2024 do 19.11.2024

Platný ještě 7 dní

Od 06.11.2024 do 12.11.2024

Platný ještě 14 dní

Od 29.10.2024 do 19.11.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.