1
Ze pstruhů připravte filety. Zařízněte za hlavou až k páteři a seřezávejte filet směrem k ocasu. Postupujte stejně na druhé straně. Zbylé kosti vyndejte pomocí pinzety nebo opatrně rukama. Filety opláchněte, důkladně osušte, osolte a opepřete.
2
Mouku smíchejte s kořením a rybu ve směsi lehce obalte. V pánvi rozehřejte 60 ml oleje s máslem a filety opečte z obou stran. Zakápněte lžící citronové šťávy, stáhněte z ohně a nechte dojít.
3
Oloupané brambory omyjte, pokrájejte a uvařte v osolené vodě doměkka. Nastrouhejte kůru z dobře omytého citronu a v misce smíchejte s hořčicí, šťávou z půlky citronu a postupně zašlehávejte zbylý olej. Zálivku promíchejte s bramborami, osolte dle chuti a vmíchejte nasekanou pažitku a kousky citronu pokrájeného na malé klínky.
4
Podávejte s filety a mixem salátů.
1
Ze pstruhů připravte filety. Zařízněte za hlavou až k páteři a seřezávejte filet směrem k ocasu. Postupujte stejně na druhé straně. Zbylé kosti vyndejte pomocí pinzety nebo opatrně rukama. Filety opláchněte, důkladně osušte, osolte a opepřete.
2
Mouku smíchejte s kořením a rybu ve směsi lehce obalte. V pánvi rozehřejte 60 ml oleje s máslem a filety opečte z obou stran. Zakápněte lžící citronové šťávy, stáhněte z ohně a nechte dojít.
3
Oloupané brambory omyjte, pokrájejte a uvařte v osolené vodě doměkka. Nastrouhejte kůru z dobře omytého citronu a v misce smíchejte s hořčicí, šťávou z půlky citronu a postupně zašlehávejte zbylý olej. Zálivku promíchejte s bramborami, osolte dle chuti a vmíchejte nasekanou pažitku a kousky citronu pokrájeného na malé klínky.
4
Podávejte s filety a mixem salátů.