Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyFíkový slaný chlebíček
Albert logoAlbert logo
  • Fíkový slaný chlebíček

Fíkový slaný chlebíček

Fíkový slaný chlebíček
Snadné
Více než 60 minut
5/5
Veganské
Vánoce
Dezert

Ingredience

Složení
8 porcí
  • Mouka chlebová žitná 150 g
  • Mouka chlebová pšeničná 480 g
  • Droždí čerstvé 40 g
  • Sůl 2 člž
  • Olej slunečnicový 90 ml
  • Voda 250 ml
  • Fíky sušené 80 g
  • Olivy černé 80 g
  • Vlašské ořechy 80 g
  • Tymián čerstvý 2 snít.
  • Mouka chlebová žitná 150 g
  • Mouka chlebová pšeničná 480 g
  • Droždí čerstvé 40 g
  • Sůl 2 člž
  • Olej slunečnicový 90 ml
  • Voda 250 ml
  • Fíky sušené 80 g
  • Olivy černé 80 g
  • Vlašské ořechy 80 g
  • Tymián čerstvý 2 snít.

Příprava

1
Do mísy vsypte 150 g žitné chlebové mouky, 450 g pšeničné chlebové mouky, 40 g droždí, 2 lžičky soli, 80 ml slunečnicového oleje a 250 ml vlažné vody. Vypracujte hladké těsto.
2
Nakrájejte na kousky 80 g fíků, 80 g černých oliv a 80 g vlašských ořechů a spolu s lístky tymiánu zapracujte do těsta. Přendejte na pracovní plochu posypanou 20 g pšeničné chlebové mouky a vytvarujte do oválného bochníku.
3
Formu na biskupský chlebíček (28 cm) vymažte 10 ml oleje a vysypte zbylými 10 g pšeničné chlebové mouky. Vložte do ní těsto a nechte přikryté utěrkou kynout na teplém místě do zdvojnásobení objemu.
4
Pečte 55 minut v troubě na 180 °C. Poté vyjměte z trouby a opatrně chléb přendejte na chladicí mřížku.
5
Chlebíček nechte úplně vychladnout a nakrájejte na plátky. Křupavý, voňavý, plný delikátních ingrediencí. Bude vám chutnat!
1
Do mísy vsypte 150 g žitné chlebové mouky, 450 g pšeničné chlebové mouky, 40 g droždí, 2 lžičky soli, 80 ml slunečnicového oleje a 250 ml vlažné vody. Vypracujte hladké těsto.
2
Nakrájejte na kousky 80 g fíků, 80 g černých oliv a 80 g vlašských ořechů a spolu s lístky tymiánu zapracujte do těsta. Přendejte na pracovní plochu posypanou 20 g pšeničné chlebové mouky a vytvarujte do oválného bochníku.
3
Formu na biskupský chlebíček (28 cm) vymažte 10 ml oleje a vysypte zbylými 10 g pšeničné chlebové mouky. Vložte do ní těsto a nechte přikryté utěrkou kynout na teplém místě do zdvojnásobení objemu.
4
Pečte 55 minut v troubě na 180 °C. Poté vyjměte z trouby a opatrně chléb přendejte na chladicí mřížku.
5
Chlebíček nechte úplně vychladnout a nakrájejte na plátky. Křupavý, voňavý, plný delikátních ingrediencí. Bude vám chutnat!

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 3 dny

Od 18.12.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 10 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 3 dny

Od 20.11.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 10 dní

Od 04.12.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 3 dny

Od 18.12.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 10 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 3 dny

Od 04.12.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 10 dní

Od 04.12.2024 do 31.12.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.