1
Do mísy vsypte 150 g žitné chlebové mouky, 450 g pšeničné chlebové mouky, 40 g droždí, 2 lžičky soli, 80 ml slunečnicového oleje a 250 ml vlažné vody. Vypracujte hladké těsto.
2
Nakrájejte na kousky 80 g fíků, 80 g černých oliv a 80 g vlašských ořechů a spolu s lístky tymiánu zapracujte do těsta. Přendejte na pracovní plochu posypanou 20 g pšeničné chlebové mouky a vytvarujte do oválného bochníku.
3
Formu na biskupský chlebíček (28 cm) vymažte 10 ml oleje a vysypte zbylými 10 g pšeničné chlebové mouky. Vložte do ní těsto a nechte přikryté utěrkou kynout na teplém místě do zdvojnásobení objemu.
4
Pečte 55 minut v troubě na 180 °C. Poté vyjměte z trouby a opatrně chléb přendejte na chladicí mřížku.
5
Chlebíček nechte úplně vychladnout a nakrájejte na plátky. Křupavý, voňavý, plný delikátních ingrediencí. Bude vám chutnat!
1
Do mísy vsypte 150 g žitné chlebové mouky, 450 g pšeničné chlebové mouky, 40 g droždí, 2 lžičky soli, 80 ml slunečnicového oleje a 250 ml vlažné vody. Vypracujte hladké těsto.
2
Nakrájejte na kousky 80 g fíků, 80 g černých oliv a 80 g vlašských ořechů a spolu s lístky tymiánu zapracujte do těsta. Přendejte na pracovní plochu posypanou 20 g pšeničné chlebové mouky a vytvarujte do oválného bochníku.
3
Formu na biskupský chlebíček (28 cm) vymažte 10 ml oleje a vysypte zbylými 10 g pšeničné chlebové mouky. Vložte do ní těsto a nechte přikryté utěrkou kynout na teplém místě do zdvojnásobení objemu.
4
Pečte 55 minut v troubě na 180 °C. Poté vyjměte z trouby a opatrně chléb přendejte na chladicí mřížku.
5
Chlebíček nechte úplně vychladnout a nakrájejte na plátky. Křupavý, voňavý, plný delikátních ingrediencí. Bude vám chutnat!