Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyFarmářský bramborový salát s pošírovaným vejcem a slaninou
Albert logoAlbert logo
  • Farmářský bramborový salát s pošírovaným vejcem a slaninou

Farmářský bramborový salát s pošírovaným vejcem a slaninou

Farmářský bramborový salát s pošírovaným vejcem a slaninou
Snadné
31-45 minut
3/5
Bezlepkové
Sváteční
Hlavní chod

Ingredience

Složení
4 porce
  • Sůl
  • Brambory 500 g
  • Anglická slanina 100 g
  • Cibule červená 1 ks
  • Petrželka čerstvá 2 snít.
  • Polníček 125 g
  • Olej olivový 80 ml
  • Citron 1 ks
  • Hořčice hrubozrnná 1 člž
  • Pepř
  • Med 1 člž
  • Kvasný ocet 1 plž
  • Vejce 4 ks
  • Sůl
  • Brambory 500 g
  • Anglická slanina 100 g
  • Cibule červená 1 ks
  • Petrželka čerstvá 2 snít.
  • Polníček 125 g
  • Olej olivový 80 ml
  • Citron 1 ks
  • Hořčice hrubozrnná 1 člž
  • Pepř
  • Med 1 člž
  • Kvasný ocet 1 plž
  • Vejce 4 ks

Příprava

1
Brambory umyjte a uvařte i se slupkou ve slané vodě doměkka, nechte vychladnout, oloupejte, nakrájejte podle velikosti napůl nebo větší brambory na čtvrtky a vložte do větší mísy.
2
Anglickou slaninu nakrájejte na kostičky a orestujte na pánvi dokřupava.
3
Cibuli oloupejte a nakrájejte na půlkolečka.
4
Do mísy k bramborám přidejte polníček, nasekané lístky petržele, slaninu a cibuli.
5
Na zálivku v další misce smíchejte olivový olej, lžíci vymačkané citronové šťávy, hořčici, med, špetku soli a pepře. Vlijte do mísy k bramborám a opatrně promíchejte, případně dochuťte solí a pepřem.
6
Vejce rozklepněte do malé misky. V hrnci zahřejte vodu s octem, když se začnou tvořit bublinky (cca 80 °C), vytvořte vidličkou vír a postupně opatrně vlijte vejce do středu víru. Vařte 3–4 minuty a opatrně vyndejte děrovanou naběračkou.
7
Bramborový salát podávejte s pošírovaným vejcem.
1
Brambory umyjte a uvařte i se slupkou ve slané vodě doměkka, nechte vychladnout, oloupejte, nakrájejte podle velikosti napůl nebo větší brambory na čtvrtky a vložte do větší mísy.
2
Anglickou slaninu nakrájejte na kostičky a orestujte na pánvi dokřupava.
3
Cibuli oloupejte a nakrájejte na půlkolečka.
4
Do mísy k bramborám přidejte polníček, nasekané lístky petržele, slaninu a cibuli.
5
Na zálivku v další misce smíchejte olivový olej, lžíci vymačkané citronové šťávy, hořčici, med, špetku soli a pepře. Vlijte do mísy k bramborám a opatrně promíchejte, případně dochuťte solí a pepřem.
6
Vejce rozklepněte do malé misky. V hrnci zahřejte vodu s octem, když se začnou tvořit bublinky (cca 80 °C), vytvořte vidličkou vír a postupně opatrně vlijte vejce do středu víru. Vařte 3–4 minuty a opatrně vyndejte děrovanou naběračkou.
7
Bramborový salát podávejte s pošírovaným vejcem.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 3 dny

Od 29.10.2024 do 05.11.2024

Platný ještě 17 dní

Od 29.10.2024 do 19.11.2024

Platný ještě 3 dny

Od 29.10.2024 do 05.11.2024

Platný ještě 3 dny

Od 23.10.2024 do 05.11.2024

Platný ještě 17 dní

Od 29.10.2024 do 19.11.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.