1
Brambory umyjte a uvařte i se slupkou ve slané vodě doměkka, nechte vychladnout, oloupejte, nakrájejte podle velikosti napůl nebo větší brambory na čtvrtky a vložte do větší mísy.
2
Anglickou slaninu nakrájejte na kostičky a orestujte na pánvi dokřupava.
3
Cibuli oloupejte a nakrájejte na půlkolečka.
4
Do mísy k bramborám přidejte polníček, nasekané lístky petržele, slaninu a cibuli.
5
Na zálivku v další misce smíchejte olivový olej, lžíci vymačkané citronové šťávy, hořčici, med, špetku soli a pepře. Vlijte do mísy k bramborám a opatrně promíchejte, případně dochuťte solí a pepřem.
6
Vejce rozklepněte do malé misky. V hrnci zahřejte vodu s octem, když se začnou tvořit bublinky (cca 80 °C), vytvořte vidličkou vír a postupně opatrně vlijte vejce do středu víru. Vařte 3–4 minuty a opatrně vyndejte děrovanou naběračkou.
7
Bramborový salát podávejte s pošírovaným vejcem.
1
Brambory umyjte a uvařte i se slupkou ve slané vodě doměkka, nechte vychladnout, oloupejte, nakrájejte podle velikosti napůl nebo větší brambory na čtvrtky a vložte do větší mísy.
2
Anglickou slaninu nakrájejte na kostičky a orestujte na pánvi dokřupava.
3
Cibuli oloupejte a nakrájejte na půlkolečka.
4
Do mísy k bramborám přidejte polníček, nasekané lístky petržele, slaninu a cibuli.
5
Na zálivku v další misce smíchejte olivový olej, lžíci vymačkané citronové šťávy, hořčici, med, špetku soli a pepře. Vlijte do mísy k bramborám a opatrně promíchejte, případně dochuťte solí a pepřem.
6
Vejce rozklepněte do malé misky. V hrnci zahřejte vodu s octem, když se začnou tvořit bublinky (cca 80 °C), vytvořte vidličkou vír a postupně opatrně vlijte vejce do středu víru. Vařte 3–4 minuty a opatrně vyndejte děrovanou naběračkou.
7
Bramborový salát podávejte s pošírovaným vejcem.