1
Cizrnu slijte a přesypte do robotu společně s jarní cibulkou, česnekem, petrželkou, olivovým olejem, citronovou šťávou, kmínem a koriandrem. Rozmixujte, osolte a posypte kypřicím práškem. Promíchejte.
2
Ze směsi vytvarujte 4 kuličky. Na pracovní plochu rozložte potravinovou fólii, do středu umístěte kuličku těsta. Překryjte druhou fólií a vyválejte placku o průměru 12 cm. Do středu vložte oloupané uvařené vejce a vytvarujte falafel. Obalte v rozšlehaném vejci a strouhance.
3
Smažte v rozpáleném oleji dozlatova.
4
Na dip smíchejte zakysanou smetanu, stroužek česneku, lžíci bylinek, lžíci olivového oleje, lžičku citronové šťávy, sůl a pepř. Ozdobte řeřichou.
1
Cizrnu slijte a přesypte do robotu společně s jarní cibulkou, česnekem, petrželkou, olivovým olejem, citronovou šťávou, kmínem a koriandrem. Rozmixujte, osolte a posypte kypřicím práškem. Promíchejte.
2
Ze směsi vytvarujte 4 kuličky. Na pracovní plochu rozložte potravinovou fólii, do středu umístěte kuličku těsta. Překryjte druhou fólií a vyválejte placku o průměru 12 cm. Do středu vložte oloupané uvařené vejce a vytvarujte falafel. Obalte v rozšlehaném vejci a strouhance.
3
Smažte v rozpáleném oleji dozlatova.
4
Na dip smíchejte zakysanou smetanu, stroužek česneku, lžíci bylinek, lžíci olivového oleje, lžičku citronové šťávy, sůl a pepř. Ozdobte řeřichou.