Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyExotický mangovomarakujový cheesecake
Albert logoAlbert logo
  • Exotický mangovomarakujový cheesecake

Exotický mangovomarakujový cheesecake

Exotický mangovomarakujový cheesecake
Snadné
Více než 60 minut
5/5
Světová kuchyně
Oslava
Dezert

Ingredience

Složení
8 porcí
  • Máslo 125 g
  • Sušenky máslové 200 g
  • Cukr krupicový 100 g
  • Krémový čerstvý sýr 250 g
  • Mango 1 ks
  • Škrob kukuřičný 2 člž
  • Mléko polotučné 80 ml
  • Smetana ke šlehání 30%-33% 200 ml
  • Agar 1,5 člž
  • Maracuja 4 ks
  • Hruška Nashi 1/2 ks
  • Kaki 1/2 ks
  • Physalis 6 ks
  • Máta 2 snít.
  • Granátové jablko 1/4 ks
  • Máslo 125 g
  • Sušenky máslové 200 g
  • Cukr krupicový 100 g
  • Krémový čerstvý sýr 250 g
  • Mango 1 ks
  • Škrob kukuřičný 2 člž
  • Mléko polotučné 80 ml
  • Smetana ke šlehání 30%-33% 200 ml
  • Agar 1,5 člž
  • Maracuja 4 ks
  • Hruška Nashi 1/2 ks
  • Kaki 1/2 ks
  • Physalis 6 ks
  • Máta 2 snít.
  • Granátové jablko 1/4 ks

Příprava

1
Dortovou formu o průměru 20 cm vyložte pečicím papírem. Rozmixujte 200 g máslových sušenek. V rendlíku rozpusťte 125 g másla a vlijte k rozemletým sušenkám. Směs promíchejte a vsypte do formy. Rukou udusejte do rovnoměrné vrstvy a dejte chladit do lednice. Mango oloupejte, zbavte pecky, odvažte 250 g a nakrájejte na kostky. Rozmixujte společně nakrájené mango, 250 g smetanového sýra a 80 g cukru krupice na hladké pyré.
2
Vyšlehejte 200 ml smetany na tuhou šlehačku. V rendlíku povařte 80 ml mléka spolu s 1 a 1⁄2 lžičky agaru. Provařte 2 minuty a přidejte 2 lžíce mangové směsi. Rychle promíchejte, vlijte ke zbytku mangové směsi a vše stěrkou smíchejte s vyšlehanou šlehačkou. Hotový krém vlijte do dortové formy a dejte na 4 hodiny chladit do lednice.
3
V rendlíku smíchejte 2 lžičky škrobu, 75 ml vody a vydlabanou dužinu ze 4 marakují. Přidejte 20 g cukru a pomalu přiveďte k varu. Směs minutu provařte a přelijte do misky.
4
Oloupejte polovinu kaki a spolu s polovinou hrušky nashi nakrájejte na tenké plátky. Kuličky ze 6 physalisů rozkrojte napůl. Vychlazený cheesecake vyndejte opatrně z formy. Nahoru nalijte marakujovou omáčku a opatrně stěrkou rozetřete. Polovinu dortu střídavě ozdobte plátky kaki a hrušky. Nahoru naskládejte půlky kuliček z physalisů, lístky máty a zrníčka granátového jablka. Tento exotický fešák potěší každého!
1
Dortovou formu o průměru 20 cm vyložte pečicím papírem. Rozmixujte 200 g máslových sušenek. V rendlíku rozpusťte 125 g másla a vlijte k rozemletým sušenkám. Směs promíchejte a vsypte do formy. Rukou udusejte do rovnoměrné vrstvy a dejte chladit do lednice. Mango oloupejte, zbavte pecky, odvažte 250 g a nakrájejte na kostky. Rozmixujte společně nakrájené mango, 250 g smetanového sýra a 80 g cukru krupice na hladké pyré.
2
Vyšlehejte 200 ml smetany na tuhou šlehačku. V rendlíku povařte 80 ml mléka spolu s 1 a 1⁄2 lžičky agaru. Provařte 2 minuty a přidejte 2 lžíce mangové směsi. Rychle promíchejte, vlijte ke zbytku mangové směsi a vše stěrkou smíchejte s vyšlehanou šlehačkou. Hotový krém vlijte do dortové formy a dejte na 4 hodiny chladit do lednice.
3
V rendlíku smíchejte 2 lžičky škrobu, 75 ml vody a vydlabanou dužinu ze 4 marakují. Přidejte 20 g cukru a pomalu přiveďte k varu. Směs minutu provařte a přelijte do misky.
4
Oloupejte polovinu kaki a spolu s polovinou hrušky nashi nakrájejte na tenké plátky. Kuličky ze 6 physalisů rozkrojte napůl. Vychlazený cheesecake vyndejte opatrně z formy. Nahoru nalijte marakujovou omáčku a opatrně stěrkou rozetřete. Polovinu dortu střídavě ozdobte plátky kaki a hrušky. Nahoru naskládejte půlky kuliček z physalisů, lístky máty a zrníčka granátového jablka. Tento exotický fešák potěší každého!

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě -0 dní

Od 29.10.2024 do 05.11.2024

Platný ještě 7 dní

Od 06.11.2024 do 12.11.2024

Platný ještě 14 dní

Od 29.10.2024 do 19.11.2024

Platný ještě -0 dní

Od 29.10.2024 do 05.11.2024

Platný ještě 7 dní

Od 06.11.2024 do 12.11.2024

Platný ještě -0 dní

Od 23.10.2024 do 05.11.2024

Platný ještě 14 dní

Od 29.10.2024 do 19.11.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.