Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyDýňový koláč
Albert logoAlbert logo
  • Dýňový koláč

Dýňový koláč

Dýňový koláč
Snadné
Více než 60 minut
4/5

Ingredience

Složení
1 porcí
  • Dýně Hokkaidó 550 g
  • Cukr třtinový 175 g
  • Křehké těsto 500 g
  • Skořice mletá 1 člž
  • Smetana ke šlehání 140 ml
  • Vejce 2 ks
  • Perníkové koření 1 člž
  • Dýně Hokkaidó 550 g
  • Cukr třtinový 175 g
  • Křehké těsto 500 g
  • Skořice mletá 1 člž
  • Smetana ke šlehání 140 ml
  • Vejce 2 ks
  • Perníkové koření 1 člž

Příprava

1
Dýni vložte do misky vhodné do mikrovlnné trouby. Přikryjte fólií a na vysoký výkon zahřívejte 15 minut doměkka. Sceďte a nechte vychladnout.
2
Mezi dvěma kusy potravinářské fólie vyválejte těsto na tloušťku desetikoruny a vyložte jím koláčovou formu o průměru 25 cm. Vidličkou propíchejte a 30 minut chlaďte. Předehřejte troubu na 200 °C. Na připravené těsto dejte pečicí papír, nasypte suché fazole a předpékejte 15–20 minut. Pak odstraňte fazole a pečicí papír a pečte dalších 10 minut do světle zlaté barvy. Teplotu v troubě stáhněte na 160 °C.
3
Zatímco se peče těsto, rozmixujte dýni s cukrem, vejci, smetanou a kořením dohladka. Směs nalijte do předpečeného korpusu a pečte hodinu, až náplň sedne a ztuhne. Pouze uprostřed by se náplň ještě měla chvět jako pudink. Upečený koláč vytáhněte z trouby a nechte vychladnout.
1
Dýni vložte do misky vhodné do mikrovlnné trouby. Přikryjte fólií a na vysoký výkon zahřívejte 15 minut doměkka. Sceďte a nechte vychladnout.
2
Mezi dvěma kusy potravinářské fólie vyválejte těsto na tloušťku desetikoruny a vyložte jím koláčovou formu o průměru 25 cm. Vidličkou propíchejte a 30 minut chlaďte. Předehřejte troubu na 200 °C. Na připravené těsto dejte pečicí papír, nasypte suché fazole a předpékejte 15–20 minut. Pak odstraňte fazole a pečicí papír a pečte dalších 10 minut do světle zlaté barvy. Teplotu v troubě stáhněte na 160 °C.
3
Zatímco se peče těsto, rozmixujte dýni s cukrem, vejci, smetanou a kořením dohladka. Směs nalijte do předpečeného korpusu a pečte hodinu, až náplň sedne a ztuhne. Pouze uprostřed by se náplň ještě měla chvět jako pudink. Upečený koláč vytáhněte z trouby a nechte vychladnout.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě dnes

Od 18.12.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 8 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě dnes

Od 20.11.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 8 dní

Od 04.12.2024 do 31.12.2024

Platný ještě dnes

Od 18.12.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 8 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě dnes

Od 04.12.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 8 dní

Od 04.12.2024 do 31.12.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.