Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyDýňové tiramisu s kávou Perla
Albert logoAlbert logo
  • Dýňové tiramisu s kávou Perla

Dýňové tiramisu s kávou Perla

Dýňové tiramisu s kávou Perla
Snadné
Více než 60 minut
4/5
Italská
Dezert

Ingredience

Složení
6 porcí
  • Dýně Hokkaidó 1 ks
  • Espresso 60 ml
  • Voda 340 ml
  • Mascarpone 500 g
  • Cukr krupicový 100 g
  • Sůl
  • Perníkové koření 2 člž
  • Smetana ke šlehání 300 ml
  • Piškoty cukrářské 400 g
  • Amaretto 1 člž
  • Skořice mletá 2 člž
  • Dýně Hokkaidó 1 ks
  • Espresso 60 ml
  • Voda 340 ml
  • Mascarpone 500 g
  • Cukr krupicový 100 g
  • Sůl
  • Perníkové koření 2 člž
  • Smetana ke šlehání 300 ml
  • Piškoty cukrářské 400 g
  • Amaretto 1 člž
  • Skořice mletá 2 člž

Příprava

1
Dýni rozkrojte napůl, vydlabejte semínka a nakrájejte ji na menší kousky. Rozložte na plech vyložený pečicím papírem a pečte na 180 °C po dobu 45 minut. Hotovou dýni poznáte tak, že ji lze snadno propíchnout vidličkou. Nechte vychladnout a poté pomocí ručního mixéru rozmixujte dohladka na konzistenci dýňového pyré. Připravte si ve svém kávovaru 2 espressa z kávy Perla, dolijte 340 ml horké vody a nechte vychladnout.
2
Ve velké míse lehce promíchejte 500 g mascarpone se 100 g cukru, špetkou soli a 2 lžičkami perníkového koření. Přidejte 230 g dýňového pyré a šlehejte, dokud se vše nespojí. V další míse pomocí ručního mixéru vyšlehejte 300 ml vychlazené smetany do ztuhnutí. Poté přidejte vyšlehanou smetanu k dýňové směsi a lehce zamíchejte stěrkou.
3
Vychladlou kávu vlijte do nádoby, v níž se budou dobře namáčet piškoty. Přidejte do ní lžičku amaretta a promíchejte. Postupně do kávy namáčejte piškoty. Jeden vedle druhého je vyskládejte do obdélníkové zapékací mísy o rozměru 28,5 × 21 cm, až pokryjí celé dno. Na piškoty rozetřete polovinu krému a uhlaďte ho stěrkou. Přidejte další vrstvu namočených piškotů. Zbytek krému přendejte do cukrářského sáčku s hvězdicovou špičkou a naneste jej na piškoty.
4
Hotové tiramisu dejte alespoň na 6 hodin nebo nejlépe přes noc vychladit do lednice. Před podáváním ho poprašte pomocí jemného sítka mletou skořicí. Ideální dezert pro milovníky kávy.
1
Dýni rozkrojte napůl, vydlabejte semínka a nakrájejte ji na menší kousky. Rozložte na plech vyložený pečicím papírem a pečte na 180 °C po dobu 45 minut. Hotovou dýni poznáte tak, že ji lze snadno propíchnout vidličkou. Nechte vychladnout a poté pomocí ručního mixéru rozmixujte dohladka na konzistenci dýňového pyré. Připravte si ve svém kávovaru 2 espressa z kávy Perla, dolijte 340 ml horké vody a nechte vychladnout.
2
Ve velké míse lehce promíchejte 500 g mascarpone se 100 g cukru, špetkou soli a 2 lžičkami perníkového koření. Přidejte 230 g dýňového pyré a šlehejte, dokud se vše nespojí. V další míse pomocí ručního mixéru vyšlehejte 300 ml vychlazené smetany do ztuhnutí. Poté přidejte vyšlehanou smetanu k dýňové směsi a lehce zamíchejte stěrkou.
3
Vychladlou kávu vlijte do nádoby, v níž se budou dobře namáčet piškoty. Přidejte do ní lžičku amaretta a promíchejte. Postupně do kávy namáčejte piškoty. Jeden vedle druhého je vyskládejte do obdélníkové zapékací mísy o rozměru 28,5 × 21 cm, až pokryjí celé dno. Na piškoty rozetřete polovinu krému a uhlaďte ho stěrkou. Přidejte další vrstvu namočených piškotů. Zbytek krému přendejte do cukrářského sáčku s hvězdicovou špičkou a naneste jej na piškoty.
4
Hotové tiramisu dejte alespoň na 6 hodin nebo nejlépe přes noc vychladit do lednice. Před podáváním ho poprašte pomocí jemného sítka mletou skořicí. Ideální dezert pro milovníky kávy.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
  • TIP
    Espresso můžete nahradit 4 lžícemi instantní kávy Perla Espresso, které zalijete 400 ml vroucí vody, a necháte vychladnout.
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 4 dny

Od 18.12.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 11 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 4 dny

Od 20.11.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 11 dní

Od 04.12.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 4 dny

Od 18.12.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 11 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 4 dny

Od 04.12.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 11 dní

Od 04.12.2024 do 31.12.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.