Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyDýňové těstoviny à la carbonara
Albert logoAlbert logo
  • Dýňové těstoviny à la carbonara

Dýňové těstoviny à la carbonara

Dýňové těstoviny à la carbonara
Velmi snadné
16-30 minut
4/5
Italská
Hlavní chod

Ingredience

Složení
4 porce
  • Cibule šalotka 1 ks
  • Olej olivový BIO 2 plž
  • Česnek 2 strouž.
  • Sůl
  • Dýně Hokkaidó 3/4 ks
  • Pepř
  • Anglická slanina plátky 100 g
  • Šalvěj sušená 2 člž
  • Voda 150 ml
  • Těstoviny celozrnné BIO 500 g
  • Parmazán 100 g
  • Bujón kuřecí 1 ks
  • Cibule šalotka 1 ks
  • Olej olivový BIO 2 plž
  • Česnek 2 strouž.
  • Sůl
  • Dýně Hokkaidó 3/4 ks
  • Pepř
  • Anglická slanina plátky 100 g
  • Šalvěj sušená 2 člž
  • Voda 150 ml
  • Těstoviny celozrnné BIO 500 g
  • Parmazán 100 g
  • Bujón kuřecí 1 ks

Příprava

1
V hluboké pánvi rozehřejte olej na střední stupeň. Vsypte očištěnou, nadrobno nakrájenou šalotku, rozmělněný česnek a na malé kousky pokrájenou dýni. Osolte, opepřete a restujte 5 minut. Podlijte vodou, vložte bujón a 10 minut duste. Poté směs rozmixujte ponorným mixérem dohladka.
2
Mezitím ve vedlejší pánvičce opečte kostičky slaniny se šalvějí asi 3 minuty dokřupava. Přendejte na ubrousek a nechte okapat.
3
Ve velkém hrnci uvařte špagety al dente dle návodu na obalu. Před scezením odeberte 200 ml vody.
4
Špagety vsypte do hluboké pánve k dýňovému pyré. Přilijte 100 ml špagetové vody, vsypte 50 g strouhaného parmazánu, promíchejte a případně omáčku dle potřeby ještě zřeďte.
5
Podávejte posypané opečenou slaninou a zbylým parmazánem.
1
V hluboké pánvi rozehřejte olej na střední stupeň. Vsypte očištěnou, nadrobno nakrájenou šalotku, rozmělněný česnek a na malé kousky pokrájenou dýni. Osolte, opepřete a restujte 5 minut. Podlijte vodou, vložte bujón a 10 minut duste. Poté směs rozmixujte ponorným mixérem dohladka.
2
Mezitím ve vedlejší pánvičce opečte kostičky slaniny se šalvějí asi 3 minuty dokřupava. Přendejte na ubrousek a nechte okapat.
3
Ve velkém hrnci uvařte špagety al dente dle návodu na obalu. Před scezením odeberte 200 ml vody.
4
Špagety vsypte do hluboké pánve k dýňovému pyré. Přilijte 100 ml špagetové vody, vsypte 50 g strouhaného parmazánu, promíchejte a případně omáčku dle potřeby ještě zřeďte.
5
Podávejte posypané opečenou slaninou a zbylým parmazánem.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 7 dní

Od 18.12.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 14 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 7 dní

Od 20.11.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 14 dní

Od 04.12.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 7 dní

Od 18.12.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 14 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 7 dní

Od 04.12.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 14 dní

Od 04.12.2024 do 31.12.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.