Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyDýňové rizoto s kozím sýrem
Albert logoAlbert logo
  • Dýňové rizoto s kozím sýrem

Dýňové rizoto s kozím sýrem

Objevujte krásy italské kuchyně s naším receptem na dýňové rizoto s kozím sýrem. Už jste vyzkoušeli?
Dýňové rizoto s kozím sýrem
Snadné
46-60 minut
4/5
Italská
Vegetariánské
Hlavní chod

Ingredience

Složení
4 porce
  • Dýně Hokkaidó 1 kg
  • Česnek 4 strouž.
  • Sůl
  • Pepř
  • Olej olivový
  • Bílé víno suché 250 ml
  • Vývar kuřecí 1/2 l
  • Rýže arborio 350 g
  • Petržel hladkolistá
  • Kozí sýr bloček
  • Cibule 1 ks
  • Dýně Hokkaidó 1 kg
  • Česnek 4 strouž.
  • Sůl
  • Pepř
  • Olej olivový
  • Bílé víno suché 250 ml
  • Vývar kuřecí 1/2 l
  • Rýže arborio 350 g
  • Petržel hladkolistá
  • Kozí sýr bloček
  • Cibule 1 ks

Příprava

1
Troubu předehřejte na 180 °C.
2
Dýni nakrájejte na měsíčky, semínka vydlabejte a spolu s neoloupanými stroužky česneku je vyskládejte na plech vyložený pečicím papírem. Osolte a opepřete a zastříkněte olejem.
3
Dejte péct na 30 minut, aby dýně změkla a česnek zkaramelizoval.
4
Vyndejte z trouby, nechte zchladnout a dýni nakrájejte na kostičky.
5
Polovinu z nich dejte do mixéru, vymáčkněte do něj i stroužky česneku a rozmixujte dohladka.
6
Ve větším silnostěnném hrnci rozpalte 2 lžičky oleje, vsypte cibuli a nechte ji zesklovatět.
7
Pak přidejte rýži, promíchejte a za stálého míchání 3 minuty opékejte.
8
Vlijte víno, vařte asi 5 minut nebo dokud se tekutina nevsákne.
9
Pak po částech přilévejte vývar – každou další část přidejte, až když se předchozí vstřebá.
10
Zároveň dbejte, aby rýže byla tak akorát potopená a nikdy se vám nepřipálila ke dnu.
11
Nakonec do měkké rýže vmíchejte dýňovočesnekové pyré a opatrně i kostičky dýně. Podle chuti osolte a opepřete.
12
Podávejte s kousky kozího sýru, ozdobené petrželkou.
1
Troubu předehřejte na 180 °C.
2
Dýni nakrájejte na měsíčky, semínka vydlabejte a spolu s neoloupanými stroužky česneku je vyskládejte na plech vyložený pečicím papírem. Osolte a opepřete a zastříkněte olejem.
3
Dejte péct na 30 minut, aby dýně změkla a česnek zkaramelizoval.
4
Vyndejte z trouby, nechte zchladnout a dýni nakrájejte na kostičky.
5
Polovinu z nich dejte do mixéru, vymáčkněte do něj i stroužky česneku a rozmixujte dohladka.
6
Ve větším silnostěnném hrnci rozpalte 2 lžičky oleje, vsypte cibuli a nechte ji zesklovatět.
7
Pak přidejte rýži, promíchejte a za stálého míchání 3 minuty opékejte.
8
Vlijte víno, vařte asi 5 minut nebo dokud se tekutina nevsákne.
9
Pak po částech přilévejte vývar – každou další část přidejte, až když se předchozí vstřebá.
10
Zároveň dbejte, aby rýže byla tak akorát potopená a nikdy se vám nepřipálila ke dnu.
11
Nakonec do měkké rýže vmíchejte dýňovočesnekové pyré a opatrně i kostičky dýně. Podle chuti osolte a opepřete.
12
Podávejte s kousky kozího sýru, ozdobené petrželkou.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 3 dny

Od 18.12.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 10 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 3 dny

Od 20.11.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 10 dní

Od 04.12.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 3 dny

Od 18.12.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 10 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 3 dny

Od 04.12.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 10 dní

Od 04.12.2024 do 31.12.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.