1
Troubu předehřejte na 200 °C. Dýni omyjte, rozpulte, vydlabejte vnitřek se semínky a nakrájejte ji na zhruba 2,5cm klínky. Ty vyskládejte na plech vyložený pečicím papírem.
2
Jemně osolte a pečte doměkka asi 40 minut. Dýni nechte vychladnout a pak ji nahrubo rozmačkejte vidličkou. Rukama z ní vymačkejte co nejvíc tekutiny. Promíchejte a zopakujte ještě jednou či dvakrát, podle potřeby.
3
Vymačkanou dýni protáhněte lisem na brambory nebo rozmixujte, cílem je úplně jemné pyré. V míse smíchejte 400 g pyré s muškátovým oříškem, špetkou soli, moukou a vejcem. Propracovávejte, až získáte měkké a mírně lepkavé těsto. Odolejte pokušení přidávat další mouku, nočky by mohly být gumové. Těsto vypadá trochu jako tmel, nechte ho zcela vychladnout.
4
Na dobře pomoučněné pracovní ploše vyvalujte z těsta válečky na prst tlusté a krájejte je na 2 cm silná kolečka. Zploštěte je vidličkou a dejte stranou.
5
Chorizo nakrájejte na kolečka. Vhoďte do suché pánve a opékejte na mírném ohni 2–3 minuty dozlatova. Přesuňte na talíř. Do pánve vhoďte cibuli a nechte ji zesklovatět. K cibuli vraťte chorizo, promíchejte a nechte stát na vypnuté plotýnce.
6
Kozí sýr smíchejte s mascarpone a šalvějí a odložte. Do mírně vařící osolené vody vhazujte po dávkách nočky, hotové vyplavou na povrch, trvá to 2–5 minut. Děrovanou naběračkou je vyndávejte na teplý, olejem vytřený talíř.
7
Nočky rozdělte do talířů, na ně dejte chorizo s cibulkou a ochucený sýr, navrch opepřete.
1
Troubu předehřejte na 200 °C. Dýni omyjte, rozpulte, vydlabejte vnitřek se semínky a nakrájejte ji na zhruba 2,5cm klínky. Ty vyskládejte na plech vyložený pečicím papírem.
2
Jemně osolte a pečte doměkka asi 40 minut. Dýni nechte vychladnout a pak ji nahrubo rozmačkejte vidličkou. Rukama z ní vymačkejte co nejvíc tekutiny. Promíchejte a zopakujte ještě jednou či dvakrát, podle potřeby.
3
Vymačkanou dýni protáhněte lisem na brambory nebo rozmixujte, cílem je úplně jemné pyré. V míse smíchejte 400 g pyré s muškátovým oříškem, špetkou soli, moukou a vejcem. Propracovávejte, až získáte měkké a mírně lepkavé těsto. Odolejte pokušení přidávat další mouku, nočky by mohly být gumové. Těsto vypadá trochu jako tmel, nechte ho zcela vychladnout.
4
Na dobře pomoučněné pracovní ploše vyvalujte z těsta válečky na prst tlusté a krájejte je na 2 cm silná kolečka. Zploštěte je vidličkou a dejte stranou.
5
Chorizo nakrájejte na kolečka. Vhoďte do suché pánve a opékejte na mírném ohni 2–3 minuty dozlatova. Přesuňte na talíř. Do pánve vhoďte cibuli a nechte ji zesklovatět. K cibuli vraťte chorizo, promíchejte a nechte stát na vypnuté plotýnce.
6
Kozí sýr smíchejte s mascarpone a šalvějí a odložte. Do mírně vařící osolené vody vhazujte po dávkách nočky, hotové vyplavou na povrch, trvá to 2–5 minut. Děrovanou naběračkou je vyndávejte na teplý, olejem vytřený talíř.
7
Nočky rozdělte do talířů, na ně dejte chorizo s cibulkou a ochucený sýr, navrch opepřete.