Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyDýňové nočky s chorizem, šalvějí a kozím sýrem
Albert logoAlbert logo
  • Dýňové nočky s chorizem, šalvějí a kozím sýrem

Dýňové nočky s chorizem, šalvějí a kozím sýrem

Dýňové nočky s chorizem, šalvějí a kozím sýrem
Snadné
Více než 60 minut
4/5
Hlavní chod

Ingredience

Složení
1 porcí
  • Klobása chorizo 100 g
  • Dýně Hokkaidó 1 kg
  • Muškátový oříšek
  • Mouka hladká 160 g
  • Vejce 1 ks
  • Cibule 1 ks
  • Kozí sýr 50 g
  • Mascarpone 1 plž
  • Šalvěj čerstvá
  • Sůl
  • Pepř
  • Klobása chorizo 100 g
  • Dýně Hokkaidó 1 kg
  • Muškátový oříšek
  • Mouka hladká 160 g
  • Vejce 1 ks
  • Cibule 1 ks
  • Kozí sýr 50 g
  • Mascarpone 1 plž
  • Šalvěj čerstvá
  • Sůl
  • Pepř

Příprava

1
Troubu předehřejte na 200 °C. Dýni omyjte, rozpulte, vydlabejte vnitřek se semínky a nakrájejte ji na zhruba 2,5cm klínky. Ty vyskládejte na plech vyložený pečicím papírem.
2
Jemně osolte a pečte doměkka asi 40 minut. Dýni nechte vychladnout a pak ji nahrubo rozmačkejte vidličkou. Rukama z ní vymačkejte co nejvíc tekutiny. Promíchejte a zopakujte ještě jednou či dvakrát, podle potřeby.
3
Vymačkanou dýni protáhněte lisem na brambory nebo rozmixujte, cílem je úplně jemné pyré. V míse smíchejte 400 g pyré s muškátovým oříškem, špetkou soli, moukou a vejcem. Propracovávejte, až získáte měkké a mírně lepkavé těsto. Odolejte pokušení přidávat další mouku, nočky by mohly být gumové. Těsto vypadá trochu jako tmel, nechte ho zcela vychladnout.
4
Na dobře pomoučněné pracovní ploše vyvalujte z těsta válečky na prst tlusté a krájejte je na 2 cm silná kolečka. Zploštěte je vidličkou a dejte stranou.
5
Chorizo nakrájejte na kolečka. Vhoďte do suché pánve a opékejte na mírném ohni 2–3 minuty dozlatova. Přesuňte na talíř. Do pánve vhoďte cibuli a nechte ji zesklovatět. K cibuli vraťte chorizo, promíchejte a nechte stát na vypnuté plotýnce.
6
Kozí sýr smíchejte s mascarpone a šalvějí a odložte. Do mírně vařící osolené vody vhazujte po dávkách nočky, hotové vyplavou na povrch, trvá to 2–5 minut. Děrovanou naběračkou je vyndávejte na teplý, olejem vytřený talíř.
7
Nočky rozdělte do talířů, na ně dejte chorizo s cibulkou a ochucený sýr, navrch opepřete.
1
Troubu předehřejte na 200 °C. Dýni omyjte, rozpulte, vydlabejte vnitřek se semínky a nakrájejte ji na zhruba 2,5cm klínky. Ty vyskládejte na plech vyložený pečicím papírem.
2
Jemně osolte a pečte doměkka asi 40 minut. Dýni nechte vychladnout a pak ji nahrubo rozmačkejte vidličkou. Rukama z ní vymačkejte co nejvíc tekutiny. Promíchejte a zopakujte ještě jednou či dvakrát, podle potřeby.
3
Vymačkanou dýni protáhněte lisem na brambory nebo rozmixujte, cílem je úplně jemné pyré. V míse smíchejte 400 g pyré s muškátovým oříškem, špetkou soli, moukou a vejcem. Propracovávejte, až získáte měkké a mírně lepkavé těsto. Odolejte pokušení přidávat další mouku, nočky by mohly být gumové. Těsto vypadá trochu jako tmel, nechte ho zcela vychladnout.
4
Na dobře pomoučněné pracovní ploše vyvalujte z těsta válečky na prst tlusté a krájejte je na 2 cm silná kolečka. Zploštěte je vidličkou a dejte stranou.
5
Chorizo nakrájejte na kolečka. Vhoďte do suché pánve a opékejte na mírném ohni 2–3 minuty dozlatova. Přesuňte na talíř. Do pánve vhoďte cibuli a nechte ji zesklovatět. K cibuli vraťte chorizo, promíchejte a nechte stát na vypnuté plotýnce.
6
Kozí sýr smíchejte s mascarpone a šalvějí a odložte. Do mírně vařící osolené vody vhazujte po dávkách nočky, hotové vyplavou na povrch, trvá to 2–5 minut. Děrovanou naběračkou je vyndávejte na teplý, olejem vytřený talíř.
7
Nočky rozdělte do talířů, na ně dejte chorizo s cibulkou a ochucený sýr, navrch opepřete.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 5 dní

Od 13.11.2024 do 19.11.2024

Platný ještě 5 dní

Od 29.10.2024 do 19.11.2024

Platný ještě 47 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 5 dní

Od 13.11.2024 do 19.11.2024

Platný ještě 5 dní

Od 29.10.2024 do 19.11.2024

Platný ještě 19 dní

Od 13.11.2024 do 03.12.2024

Platný ještě 47 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.