Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyDýňové lasagne
Albert logoAlbert logo
  • Dýňové lasagne

Dýňové lasagne

Dýňové lasagne
Snadné
Více než 60 minut
4/5
Česká
Vegetariánské
Hlavní chod

Ingredience

Složení
4 porce
  • Sůl
  • Olej olivový 1 plž
  • Pepř
  • Dýně Hokkaidó 800 g
  • Tvaroh polotučný 200 g
  • Smetana ke šlehání 125 ml
  • Vaječný žloutek 2 ks
  • Mozzarella 200 g
  • Muškátový oříšek
  • Šalvěj čerstvá 1 hrs.
  • Vývar zeleninový 300 ml
  • Těstoviny lasagne
  • Parmazán
  • Máslo 2 plž
  • Sůl
  • Olej olivový 1 plž
  • Pepř
  • Dýně Hokkaidó 800 g
  • Tvaroh polotučný 200 g
  • Smetana ke šlehání 125 ml
  • Vaječný žloutek 2 ks
  • Mozzarella 200 g
  • Muškátový oříšek
  • Šalvěj čerstvá 1 hrs.
  • Vývar zeleninový 300 ml
  • Těstoviny lasagne
  • Parmazán
  • Máslo 2 plž

Příprava

1
Troubu předehřejte na 220 °C.
2
Kousky dýně promíchejte s olejem, 1 lžičkou soli, pepřem a rozprostřete je na plech vyložený pečicím papírem. Pečte asi 25–30 minut. Nechte zcela zchladnout.
3
Pak teplotu v troubě snižte na 190 °C.
4
Tvaroh smíchejte se smetanou, žloutky, mozzarellou, špetkou muškátového oříšku a směs podle chuti osolte. Máslo rozpusťte v malém rendlíku a pak na něm dokřupava 3–4 minuty opékejte šalvějové lístky.
5
Polovinu upečené dýně rozmačkejte mačkadlem na brambory, druhou nechte v celku a spolu se šalvějovým máslem oba druhy dýně promíchejte. Směs podle chuti osolte.
6
Připravte si zhruba dvoulitrovou zapékací mísu. Na dno dejte část tvarohové směsi, na ní pláty lasagní, dýňovou směs a opět pláty lasagní a vše opakujte do spotřebování všech surovin. Posypte parmazánem a pečte 30 minut.
1
Troubu předehřejte na 220 °C.
2
Kousky dýně promíchejte s olejem, 1 lžičkou soli, pepřem a rozprostřete je na plech vyložený pečicím papírem. Pečte asi 25–30 minut. Nechte zcela zchladnout.
3
Pak teplotu v troubě snižte na 190 °C.
4
Tvaroh smíchejte se smetanou, žloutky, mozzarellou, špetkou muškátového oříšku a směs podle chuti osolte. Máslo rozpusťte v malém rendlíku a pak na něm dokřupava 3–4 minuty opékejte šalvějové lístky.
5
Polovinu upečené dýně rozmačkejte mačkadlem na brambory, druhou nechte v celku a spolu se šalvějovým máslem oba druhy dýně promíchejte. Směs podle chuti osolte.
6
Připravte si zhruba dvoulitrovou zapékací mísu. Na dno dejte část tvarohové směsi, na ní pláty lasagní, dýňovou směs a opět pláty lasagní a vše opakujte do spotřebování všech surovin. Posypte parmazánem a pečte 30 minut.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 6 dní

Od 13.11.2024 do 19.11.2024

Platný ještě 6 dní

Od 29.10.2024 do 19.11.2024

Platný ještě 48 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 6 dní

Od 13.11.2024 do 19.11.2024

Platný ještě 6 dní

Od 29.10.2024 do 19.11.2024

Platný ještě 20 dní

Od 13.11.2024 do 03.12.2024

Platný ještě 48 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.