1
Mouku, cukr a sůl vsypte do větší mísy. Přidejte na plátky nakrájených 155 g másla a tuk. Pomocí prstů vytvořte drobenku. Přilijte vodu a pouze prsty jedné ruky vytvarujte do koule. Pokud by těsto bylo hodně suché, přilijte ještě jednu lžíci vody. Zabalte do potravinové fólie a vložte přes noc do lednice nebo na 1 hodinu do mrazáku.
2
Dýni nakrájejte na měsíčky, vložte do zapékací mísy spolu s 20 g másla, kořením a cukrem. Pečte 30 minut v troubě na 180 °C. Rozmixujte s pomerančovou šťávou a nastrouhanou kůrou. Během pečení si nakreslete na tvrdý papír šablonu strašidýlek dle své fantazie a vystřihněte.
3
Teplotu trouby zvyšte na 200 °C. Odleželé těsto vyválejte asi na 3 mm silný plát. Přiložte na něj šablonu strašidýlka a menším nožem jej kolem dokola vyřízněte. Takto postupujte do spotřebování těsta, půl napůl vykrajujte plné tvary a pak s obličejovými obrysy.
4
Plné díly vyskládejte na plech vyložený pečicím papírem, na každý navršte dýňové pyré 1 cm od okraje a přiklopte obličejovou částí. Těsta spojte přitlačením vidličky kolem dokola.
5
Potřete rozšlehaným vejcem a pečte 20–25 minut dozlatova.
1
Mouku, cukr a sůl vsypte do větší mísy. Přidejte na plátky nakrájených 155 g másla a tuk. Pomocí prstů vytvořte drobenku. Přilijte vodu a pouze prsty jedné ruky vytvarujte do koule. Pokud by těsto bylo hodně suché, přilijte ještě jednu lžíci vody. Zabalte do potravinové fólie a vložte přes noc do lednice nebo na 1 hodinu do mrazáku.
2
Dýni nakrájejte na měsíčky, vložte do zapékací mísy spolu s 20 g másla, kořením a cukrem. Pečte 30 minut v troubě na 180 °C. Rozmixujte s pomerančovou šťávou a nastrouhanou kůrou. Během pečení si nakreslete na tvrdý papír šablonu strašidýlek dle své fantazie a vystřihněte.
3
Teplotu trouby zvyšte na 200 °C. Odleželé těsto vyválejte asi na 3 mm silný plát. Přiložte na něj šablonu strašidýlka a menším nožem jej kolem dokola vyřízněte. Takto postupujte do spotřebování těsta, půl napůl vykrajujte plné tvary a pak s obličejovými obrysy.
4
Plné díly vyskládejte na plech vyložený pečicím papírem, na každý navršte dýňové pyré 1 cm od okraje a přiklopte obličejovou částí. Těsta spojte přitlačením vidličky kolem dokola.
5
Potřete rozšlehaným vejcem a pečte 20–25 minut dozlatova.