Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyDýňová strašidýlka
Albert logoAlbert logo
  • Dýňová strašidýlka

Dýňová strašidýlka

Dýňová strašidýlka
Snadné
Více než 60 minut
3/5
Americká
Halloween
Dezert

Ingredience

Složení
10 porcí
  • Máslo 175 g
  • Mouka hladká 250 g
  • Cukr krupicový 3 plž
  • Sůl
  • Rostlinný tuk na pečení 55 g
  • Voda 7 plž
  • Dýně Hokkaidó 2 ks
  • Skořice mletá 2 člž
  • Zázvor mletý 1 člž
  • Kardamom mletý 1 člž
  • Cukr třtinový 160 g
  • Pomeranč 1 ks
  • Vejce 1 ks
  • Muškátový oříšek 1/2 člž
  • Máslo 175 g
  • Mouka hladká 250 g
  • Cukr krupicový 3 plž
  • Sůl
  • Rostlinný tuk na pečení 55 g
  • Voda 7 plž
  • Dýně Hokkaidó 2 ks
  • Skořice mletá 2 člž
  • Zázvor mletý 1 člž
  • Kardamom mletý 1 člž
  • Cukr třtinový 160 g
  • Pomeranč 1 ks
  • Vejce 1 ks
  • Muškátový oříšek 1/2 člž

Příprava

1
Mouku, cukr a sůl vsypte do větší mísy. Přidejte na plátky nakrájených 155 g másla a tuk. Pomocí prstů vytvořte drobenku. Přilijte vodu a pouze prsty jedné ruky vytvarujte do koule. Pokud by těsto bylo hodně suché, přilijte ještě jednu lžíci vody. Zabalte do potravinové fólie a vložte přes noc do lednice nebo na 1 hodinu do mrazáku.
2
Dýni nakrájejte na měsíčky, vložte do zapékací mísy spolu s 20 g másla, kořením a cukrem. Pečte 30 minut v troubě na 180 °C. Rozmixujte s pomerančovou šťávou a nastrouhanou kůrou. Během pečení si nakreslete na tvrdý papír šablonu strašidýlek dle své fantazie a vystřihněte.
3
Teplotu trouby zvyšte na 200 °C. Odleželé těsto vyválejte asi na 3 mm silný plát. Přiložte na něj šablonu strašidýlka a menším nožem jej kolem dokola vyřízněte. Takto postupujte do spotřebování těsta, půl napůl vykrajujte plné tvary a pak s obličejovými obrysy.
4
Plné díly vyskládejte na plech vyložený pečicím papírem, na každý navršte dýňové pyré 1 cm od okraje a přiklopte obličejovou částí. Těsta spojte přitlačením vidličky kolem dokola.
5
Potřete rozšlehaným vejcem a pečte 20–25 minut dozlatova.
1
Mouku, cukr a sůl vsypte do větší mísy. Přidejte na plátky nakrájených 155 g másla a tuk. Pomocí prstů vytvořte drobenku. Přilijte vodu a pouze prsty jedné ruky vytvarujte do koule. Pokud by těsto bylo hodně suché, přilijte ještě jednu lžíci vody. Zabalte do potravinové fólie a vložte přes noc do lednice nebo na 1 hodinu do mrazáku.
2
Dýni nakrájejte na měsíčky, vložte do zapékací mísy spolu s 20 g másla, kořením a cukrem. Pečte 30 minut v troubě na 180 °C. Rozmixujte s pomerančovou šťávou a nastrouhanou kůrou. Během pečení si nakreslete na tvrdý papír šablonu strašidýlek dle své fantazie a vystřihněte.
3
Teplotu trouby zvyšte na 200 °C. Odleželé těsto vyválejte asi na 3 mm silný plát. Přiložte na něj šablonu strašidýlka a menším nožem jej kolem dokola vyřízněte. Takto postupujte do spotřebování těsta, půl napůl vykrajujte plné tvary a pak s obličejovými obrysy.
4
Plné díly vyskládejte na plech vyložený pečicím papírem, na každý navršte dýňové pyré 1 cm od okraje a přiklopte obličejovou částí. Těsta spojte přitlačením vidličky kolem dokola.
5
Potřete rozšlehaným vejcem a pečte 20–25 minut dozlatova.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě dnes

Od 29.10.2024 do 05.11.2024

Platný ještě 8 dní

Od 06.11.2024 do 12.11.2024

Platný ještě 15 dní

Od 29.10.2024 do 19.11.2024

Platný ještě dnes

Od 29.10.2024 do 05.11.2024

Platný ještě 8 dní

Od 06.11.2024 do 12.11.2024

Platný ještě dnes

Od 23.10.2024 do 05.11.2024

Platný ještě 15 dní

Od 29.10.2024 do 19.11.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.