1
Troubu předehřejte na 180 °C. Pečicím papírem si vyložte 3 dortové formy o průměru 18 cm anebo pouze jednu vyšší formu a korpus poté rozkrojíte na 3 pláty. Na tmavý korpus v misce smíchejte 60 g kakaa se 125 ml vroucí vody na pastu. Šlehačem vyšlehejte 125 g změklého másla s 200 g krupicového cukru a 1 sáčkem vanilkového cukru do hladké hmoty. Začněte přidávat postupně jedno vejce po druhém a vždy pečlivě zapracujte. Do směsi prosejte 160 g hladké mouky a 2 balení kypřicího prášku. Dobře promíchejte.
2
Těsto rozdělte do forem a pečte 20–25 minut. Na zkoušku propíchněte dřevěnou špejlí. Pokud vyjde suchá a čistá, je korpus upečený. Vytáhněte z trouby a nechte 5 minut vychladnout, poté vyjměte z formy. Na tmavý krém svařte 950 ml smetany, 600 g hořké čokolády a 120 g másla. Za stálého míchání vše propojte a nechte vychladit. Vychlazený krém pak elektrickým šlehačem vyšlehejte v nadýchaný krém. Jednotlivé pláty kakaového korpusu spojte vrstvou čokoládového krému. Vrchní část dortu potřete také krémem a ozdobte lesním ovocem. Dejte chladit do lednice.
3
Na světlý korpus rozehřejte troubu opět na 180 °C. Vyložte pečicím papírem 3 dortové formy o průměru 22 cm. Průměr musí být o něco větší než u tmavého korpusu. V míse vyšlehejte šlehačem 375 g změklého másla s 250 g krupicového cukru. Postupně zašlehejte 5 vajec, a jakmile je hmota hladká, zapracujte prosátých 375 g hladké mouky se 4 sáčky kypřicího prášku. Rozdělte rovnoměrně do forem a pečte přibližně 25 minut do lehce zlaté barvy. Korpus je hotový, když jej propíchnete špejlí a vyjde ven suchá a čistá. Vyjměte z trouby a nechte vychladnout.
4
Na světlý krém rozpusťte v kastrolku 700 ml smetany, 700 g bílé čokolády a 120 g másla. Míchejte, dokud se vše nepropojí, nechte vychladit a poté vyšlehejte elektrickým šlehačem do nadýchaného krému. Opět protřete všechny vrstvy korpusu. Vrchní část potřete krémem, posaďte na ni již předpřipravený tmavý dort a vzniklý lem na světlém dortu dozdobte opět ovocem, jedlými květy nebo lístky máty. Grandiózní dort je na světě!
1
Troubu předehřejte na 180 °C. Pečicím papírem si vyložte 3 dortové formy o průměru 18 cm anebo pouze jednu vyšší formu a korpus poté rozkrojíte na 3 pláty. Na tmavý korpus v misce smíchejte 60 g kakaa se 125 ml vroucí vody na pastu. Šlehačem vyšlehejte 125 g změklého másla s 200 g krupicového cukru a 1 sáčkem vanilkového cukru do hladké hmoty. Začněte přidávat postupně jedno vejce po druhém a vždy pečlivě zapracujte. Do směsi prosejte 160 g hladké mouky a 2 balení kypřicího prášku. Dobře promíchejte.
2
Těsto rozdělte do forem a pečte 20–25 minut. Na zkoušku propíchněte dřevěnou špejlí. Pokud vyjde suchá a čistá, je korpus upečený. Vytáhněte z trouby a nechte 5 minut vychladnout, poté vyjměte z formy. Na tmavý krém svařte 950 ml smetany, 600 g hořké čokolády a 120 g másla. Za stálého míchání vše propojte a nechte vychladit. Vychlazený krém pak elektrickým šlehačem vyšlehejte v nadýchaný krém. Jednotlivé pláty kakaového korpusu spojte vrstvou čokoládového krému. Vrchní část dortu potřete také krémem a ozdobte lesním ovocem. Dejte chladit do lednice.
3
Na světlý korpus rozehřejte troubu opět na 180 °C. Vyložte pečicím papírem 3 dortové formy o průměru 22 cm. Průměr musí být o něco větší než u tmavého korpusu. V míse vyšlehejte šlehačem 375 g změklého másla s 250 g krupicového cukru. Postupně zašlehejte 5 vajec, a jakmile je hmota hladká, zapracujte prosátých 375 g hladké mouky se 4 sáčky kypřicího prášku. Rozdělte rovnoměrně do forem a pečte přibližně 25 minut do lehce zlaté barvy. Korpus je hotový, když jej propíchnete špejlí a vyjde ven suchá a čistá. Vyjměte z trouby a nechte vychladnout.
4
Na světlý krém rozpusťte v kastrolku 700 ml smetany, 700 g bílé čokolády a 120 g másla. Míchejte, dokud se vše nepropojí, nechte vychladit a poté vyšlehejte elektrickým šlehačem do nadýchaného krému. Opět protřete všechny vrstvy korpusu. Vrchní část potřete krémem, posaďte na ni již předpřipravený tmavý dort a vzniklý lem na světlém dortu dozdobte opět ovocem, jedlými květy nebo lístky máty. Grandiózní dort je na světě!