Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyDurum kebab
Albert logoAlbert logo
  • Durum kebab

Durum kebab

Durum kebab je skvělou volbou pro rychlý a chutný oběd nebo večeři. Tento recept vám ukáže, jak připravit lahodný kebab s kuřecím masem, hummusem a čerstvou zeleninou, zabalený do křupavé tortilly. Ideální jídlo na cesty nebo pro chvíle, kdy nemáte moc času na vaření. Připravte si doma tento oblíbený street food a užijte si jeho autentickou chuť.
Durum kebab
Velmi snadné
Více než 60 minut
4/5
Balkánská
Hlavní chod

Ingredience

Složení
4 porce
  • Tortilla pšeničná 4 ks
  • Kuřecí prsní řízky 400 g
  • Jogurt bílý 400 ml
  • Koriandrová semínka 1 člž
  • Kmín celý 2 člž
  • Citronová šťáva 30 ml
  • Olej olivový 3 plž
  • Paprika mletá sladká 2 člž
  • Rajský protlak 2 plž
  • Hummus BIO
  • Sůl 1 člž
  • Rajče
  • Zelí červené
  • Salát ledový
  • Chilli omáčka
  • Česnek 3,5 strouž.
  • Pepř
  • Tortilla pšeničná 4 ks
  • Kuřecí prsní řízky 400 g
  • Jogurt bílý 400 ml
  • Koriandrová semínka 1 člž
  • Kmín celý 2 člž
  • Citronová šťáva 30 ml
  • Olej olivový 3 plž
  • Paprika mletá sladká 2 člž
  • Rajský protlak 2 plž
  • Hummus BIO
  • Sůl 1 člž
  • Rajče
  • Zelí červené
  • Salát ledový
  • Chilli omáčka

Příprava

1
Na marinádu smíchejte 200 g bílého jogurtu, 3 drcené stroužky česneku, drcená koriandrová semínka, mletou papriku, kmín, rajčatové pyré, lžičku soli, citronovou šťávu a 2 lžíce oleje. Potřete s ní maso nakrájené na několik větších kusů. Dejte do lednice alespoň na tři hodiny marinovat. Pokud použijete na pečení dřevěné špejle, namočte je s předstihem do vody.
2
Kousky masa napíchejte na špejle nebo grilovací jehly. Pekáč s vyšším okrajem nebo kastrol vyložte alobalem a položte do něj špízy tak, aby neležely na dně. Buď je opřete jedním koncem o stěnu, nebo položte volnými konci špejlí přes okraje. Vložte do trouby a pečte 60 minut dozlatova při teplotě 200 °C. Během pečení opakovaně potírejte výpečky a steklou marinádou. Upečené špízy podržte kolmo na prkénku a potom shora dolů odkrajujte plátky masa.
3
Na každou tortillu dejte porci hummusu, nakrájené zeleniny a masa. Pokapejte jednoduchou jogurtovou zálivkou, kterou připravíte z 200 g jogurtu, lžíce oleje, lžičky citronové šťávy, půlky nasekaného stroužku česneku, soli a pepře. Pro pikantní verzi přidejte trochu omáčky sriracha. Pevně zarolujte, aby byl kebab z obou stran uzavřený.
4
Krátce zapečte v kontaktním grilu nebo toustovači. Překrojte na dvě poloviny a podávejte.
1
Na marinádu smíchejte 200 g bílého jogurtu, 3 drcené stroužky česneku, drcená koriandrová semínka, mletou papriku, kmín, rajčatové pyré, lžičku soli, citronovou šťávu a 2 lžíce oleje. Potřete s ní maso nakrájené na několik větších kusů. Dejte do lednice alespoň na tři hodiny marinovat. Pokud použijete na pečení dřevěné špejle, namočte je s předstihem do vody.
2
Kousky masa napíchejte na špejle nebo grilovací jehly. Pekáč s vyšším okrajem nebo kastrol vyložte alobalem a položte do něj špízy tak, aby neležely na dně. Buď je opřete jedním koncem o stěnu, nebo položte volnými konci špejlí přes okraje. Vložte do trouby a pečte 60 minut dozlatova při teplotě 200 °C. Během pečení opakovaně potírejte výpečky a steklou marinádou. Upečené špízy podržte kolmo na prkénku a potom shora dolů odkrajujte plátky masa.
3
Na každou tortillu dejte porci hummusu, nakrájené zeleniny a masa. Pokapejte jednoduchou jogurtovou zálivkou, kterou připravíte z 200 g jogurtu, lžíce oleje, lžičky citronové šťávy, půlky nasekaného stroužku česneku, soli a pepře. Pro pikantní verzi přidejte trochu omáčky sriracha. Pevně zarolujte, aby byl kebab z obou stran uzavřený.
4
Krátce zapečte v kontaktním grilu nebo toustovači. Překrojte na dvě poloviny a podávejte.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 5 dní

Od 18.12.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 12 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 5 dní

Od 20.11.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 12 dní

Od 04.12.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 5 dní

Od 18.12.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 12 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 5 dní

Od 04.12.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 12 dní

Od 04.12.2024 do 31.12.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.