1
Troubu předehřejte na 175 °C. Dvě dortové formy o průměru 15 cm vymažte máslem a vysypte hrubou moukou. Do mísy dejte 100 g změklého másla a 350 g cukru. Třete do pěny přibližně 5 minut. Přidejte 250 ml mléka a 1/2 lžičky vanilkového extraktu. Utřete dohladka a odložte stranou.
2
V míse smíchejte 260 g hladké mouky, lžičku kypřicího prášku, špetku soli a vsypte do máslové směsi. Přidejte bílky ze 2 vajec a míchejte dohladka. Nakonec do směsi přidejte cukrové zdobení. Rozdělte těsto rovnoměrně do obou forem a pečte přibližně 30 minut. Pro kontrolu můžete vpíchnout do korpusu dřevěnou špejli, pokud se těsto na ni nelepí, je upečený. Po upečení nechte vychladnout.
3
Na vanilkový máslový krém si dejte do misky nad vodní lázeň 4 bílky, 200 g cukru a šlehejte. Směs by měla mít zhruba 65 °C. Když je cukr rozpuštěný a směs je horká, máte hotovo. Sundejte z vodní lázně a šlehejte dál, dokud hmota nezbělá a není hladká a lesklá. Když už se miska ochladí na dotek, začněte pomalu po kouscích přidávat 250 g máslo. Přidejte vanilkový extrakt a šlehejte dohladka.
4
Oba korpusy rozkrojte podélně na 3 pláty. Na dortový podnos položte první plát, potřete ho vrstvou krému, na něj položte další a pokračujte dále se všemi pláty. Poté tenkou vrstvou krému pomažte celý dort. Zbylý krém rozdělte do 3 misek, obarvěte potravinářskými barvami a zhruba po třetinách jimi pomažte celý dort. Začněte ve spodní části a postupujte směrem nahoru. Dort si opatrně otáčejte, aby byla každá vrstva rovnoměrná. Na závěr posypte dort cukrovým zdobením. Dejte dort vychladit a pak už může oslava začít.
1
Troubu předehřejte na 175 °C. Dvě dortové formy o průměru 15 cm vymažte máslem a vysypte hrubou moukou. Do mísy dejte 100 g změklého másla a 350 g cukru. Třete do pěny přibližně 5 minut. Přidejte 250 ml mléka a 1/2 lžičky vanilkového extraktu. Utřete dohladka a odložte stranou.
2
V míse smíchejte 260 g hladké mouky, lžičku kypřicího prášku, špetku soli a vsypte do máslové směsi. Přidejte bílky ze 2 vajec a míchejte dohladka. Nakonec do směsi přidejte cukrové zdobení. Rozdělte těsto rovnoměrně do obou forem a pečte přibližně 30 minut. Pro kontrolu můžete vpíchnout do korpusu dřevěnou špejli, pokud se těsto na ni nelepí, je upečený. Po upečení nechte vychladnout.
3
Na vanilkový máslový krém si dejte do misky nad vodní lázeň 4 bílky, 200 g cukru a šlehejte. Směs by měla mít zhruba 65 °C. Když je cukr rozpuštěný a směs je horká, máte hotovo. Sundejte z vodní lázně a šlehejte dál, dokud hmota nezbělá a není hladká a lesklá. Když už se miska ochladí na dotek, začněte pomalu po kouscích přidávat 250 g máslo. Přidejte vanilkový extrakt a šlehejte dohladka.
4
Oba korpusy rozkrojte podélně na 3 pláty. Na dortový podnos položte první plát, potřete ho vrstvou krému, na něj položte další a pokračujte dále se všemi pláty. Poté tenkou vrstvou krému pomažte celý dort. Zbylý krém rozdělte do 3 misek, obarvěte potravinářskými barvami a zhruba po třetinách jimi pomažte celý dort. Začněte ve spodní části a postupujte směrem nahoru. Dort si opatrně otáčejte, aby byla každá vrstva rovnoměrná. Na závěr posypte dort cukrovým zdobením. Dejte dort vychladit a pak už může oslava začít.