1
V širším hrnci rozpusťte sádlo a pak na něm dohněda opečte cibuli.
2
Přisypte papriku a kmín, krátce promíchejte, opečte a přidejte hladkou mouku a opékejte do jíšky. Tu zalijte vývarem nebo vodou a čtvrt hodiny provařte dohladka.
3
Polévku ochuťte solí, pepřem, majoránkou a najemno utřeným česnekem.
4
Přidejte pokrájené předvařené dršťky a provářejte asi deset minut. Hotovou polévku podávejte s čerstvou houskou.
1
V širším hrnci rozpusťte sádlo a pak na něm dohněda opečte cibuli.
2
Přisypte papriku a kmín, krátce promíchejte, opečte a přidejte hladkou mouku a opékejte do jíšky. Tu zalijte vývarem nebo vodou a čtvrt hodiny provařte dohladka.
3
Polévku ochuťte solí, pepřem, majoránkou a najemno utřeným česnekem.
4
Přidejte pokrájené předvařené dršťky a provářejte asi deset minut. Hotovou polévku podávejte s čerstvou houskou.