1
Na přípravu těsta vložte do mísy 120 g změklého másla a 120 g třtinového cukru, utřete do světlé pěny a poté po jednom vmíchejte 2 vejce. Do směsi prosejte ve dvou etapách 200 g hladké mouky smíchané s 1 práškem do pečiva.
2
Banány rozmačkejte vidličkou a vmíchejte je také do těsta spolu se 2 lžícemi zakysané smetany. Takto připravené těsto dejte odpočinout na 30 minut do lednice.
3
Na drobenku smíchejte 50 g hladké mouky, 50 g třtinového cukru, 50 g nasekaných vlašských ořechů a 50 g studeného másla. Důkladně mezi prsty zpracujte v sypkou směs tak, aby byly všechny suroviny dokonale zapracovány.
4
Vyjměte těsto z lednice a opatrně do něj vmíchejte 200 g borůvek. Naplňte muffinové papírové košíčky naskládané ve formě, posypte drobenkou a pečte 25 minut v předehřáté troubě na 200 °C. Po upečení nechte na lince vychladnout. Jakmile nebudou horké, uvařte dětem kakao a sobě kávu a užijte si dokonalé muffiny.
1
Na přípravu těsta vložte do mísy 120 g změklého másla a 120 g třtinového cukru, utřete do světlé pěny a poté po jednom vmíchejte 2 vejce. Do směsi prosejte ve dvou etapách 200 g hladké mouky smíchané s 1 práškem do pečiva.
2
Banány rozmačkejte vidličkou a vmíchejte je také do těsta spolu se 2 lžícemi zakysané smetany. Takto připravené těsto dejte odpočinout na 30 minut do lednice.
3
Na drobenku smíchejte 50 g hladké mouky, 50 g třtinového cukru, 50 g nasekaných vlašských ořechů a 50 g studeného másla. Důkladně mezi prsty zpracujte v sypkou směs tak, aby byly všechny suroviny dokonale zapracovány.
4
Vyjměte těsto z lednice a opatrně do něj vmíchejte 200 g borůvek. Naplňte muffinové papírové košíčky naskládané ve formě, posypte drobenkou a pečte 25 minut v předehřáté troubě na 200 °C. Po upečení nechte na lince vychladnout. Jakmile nebudou horké, uvařte dětem kakao a sobě kávu a užijte si dokonalé muffiny.