Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyDort z čokoládové pěny
Albert logoAlbert logo
  • Dort z čokoládové pěny

Dort z čokoládové pěny

Dort z čokoládové pěny
Náročné
Více než 60 minut
4/5
Česká
Dezert

Ingredience

Složení
1 porcí
  • Vejce 7 ks
  • Cukr krupicový 155 g
  • Mouka hladká 50 g
  • Vanilkový extrakt 1 člž
  • Cukr moučkový 60 g
  • Kakao holandské 2,5 plž
  • Kypřící prášek 1 člž
  • Čokoláda hořká 250 g
  • Brandy 2 plž
  • Smetana ke šlehání 300 ml
  • Máslo 50 g
  • Vejce 7 ks
  • Cukr krupicový 155 g
  • Mouka hladká 50 g
  • Vanilkový extrakt 1 člž
  • Cukr moučkový 60 g
  • Kakao holandské 2,5 plž
  • Kypřící prášek 1 člž
  • Čokoláda hořká 250 g
  • Brandy 2 plž
  • Smetana ke šlehání 300 ml
  • Máslo 50 g

Příprava

1
Troubu předehřejte na 180 °C. Máslem vymažte 2 plechy (asi 22 x 33 cm) a vyložte je pečicím papírem.
2
Vejce, cukr a extrakt našlehejte do světlé a nadýchané hmoty. Mouku smíchejte s kakaem a práškem do pečiva. Zhruba ve třech krocích postupně přisypávejte moučnou směs k vajíčkové, abyste získali hladké těsto. To rozdělte na připravené plechy a pečte 15 minut. Nechte zchladnout. Překlopte na pracovní plochu a odtrhněte papír.
3
Mezitím udělejte pěnu. Žloutky ušlehejte s cukrem do světlé pěny. Tu pak vmíchejte k rozpuštěné čokoládě. Přidejte brandy. Smetanu ušlehejte dotuha a pomalu přimíchejte k základu. Nakonec přidejte dotuha ušlehané bílky.
4
Formu na terinu (asi 7,5 cm hlubokou, 17 cm dlouhou a 8,5 cm širokou) vymažte máslem a vyložte potravinářskou fólií. Z jednoho upečeného korpusu vyříznete pláty, kterými vyložíte dno a boky formy, z druhého dva obdélníky o rozměrech asi 17 x 8,5 cm. Do vyložené formy nalijte polovinu pěny, navrch dejte jeden vyříznutý obdélník, na něj nalijte zbytek pěny, přiklopte druhým obdélníkem, zabalte do fólie a dejte přes noc chladit. Čokoládu a máslo zahřejte v rendlíku a promíchejte dohladka. Polevou přelijte vyklopený dort.
1
Troubu předehřejte na 180 °C. Máslem vymažte 2 plechy (asi 22 x 33 cm) a vyložte je pečicím papírem.
2
Vejce, cukr a extrakt našlehejte do světlé a nadýchané hmoty. Mouku smíchejte s kakaem a práškem do pečiva. Zhruba ve třech krocích postupně přisypávejte moučnou směs k vajíčkové, abyste získali hladké těsto. To rozdělte na připravené plechy a pečte 15 minut. Nechte zchladnout. Překlopte na pracovní plochu a odtrhněte papír.
3
Mezitím udělejte pěnu. Žloutky ušlehejte s cukrem do světlé pěny. Tu pak vmíchejte k rozpuštěné čokoládě. Přidejte brandy. Smetanu ušlehejte dotuha a pomalu přimíchejte k základu. Nakonec přidejte dotuha ušlehané bílky.
4
Formu na terinu (asi 7,5 cm hlubokou, 17 cm dlouhou a 8,5 cm širokou) vymažte máslem a vyložte potravinářskou fólií. Z jednoho upečeného korpusu vyříznete pláty, kterými vyložíte dno a boky formy, z druhého dva obdélníky o rozměrech asi 17 x 8,5 cm. Do vyložené formy nalijte polovinu pěny, navrch dejte jeden vyříznutý obdélník, na něj nalijte zbytek pěny, přiklopte druhým obdélníkem, zabalte do fólie a dejte přes noc chladit. Čokoládu a máslo zahřejte v rendlíku a promíchejte dohladka. Polevou přelijte vyklopený dort.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě dnes

Od 29.10.2024 do 05.11.2024

Platný ještě 8 dní

Od 06.11.2024 do 12.11.2024

Platný ještě 15 dní

Od 29.10.2024 do 19.11.2024

Platný ještě dnes

Od 29.10.2024 do 05.11.2024

Platný ještě 8 dní

Od 06.11.2024 do 12.11.2024

Platný ještě dnes

Od 23.10.2024 do 05.11.2024

Platný ještě 15 dní

Od 29.10.2024 do 19.11.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.