2
Vejce, cukr a extrakt našlehejte do světlé a nadýchané hmoty. Mouku smíchejte s kakaem a práškem do pečiva. Zhruba ve třech krocích postupně přisypávejte moučnou směs k vajíčkové, abyste získali hladké těsto. To rozdělte na připravené plechy a pečte 15 minut. Nechte zchladnout. Překlopte na pracovní plochu a odtrhněte papír.
4
Formu na terinu (asi 7,5 cm hlubokou, 17 cm dlouhou a 8,5 cm širokou) vymažte máslem a vyložte potravinářskou fólií. Z jednoho upečeného korpusu vyříznete pláty, kterými vyložíte dno a boky formy, z druhého dva obdélníky o rozměrech asi 17 x 8,5 cm. Do vyložené formy nalijte polovinu pěny, navrch dejte jeden vyříznutý obdélník, na něj nalijte zbytek pěny, přiklopte druhým obdélníkem, zabalte do fólie a dejte přes noc chladit. Čokoládu a máslo zahřejte v rendlíku a promíchejte dohladka. Polevou přelijte vyklopený dort.