Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyDort ve tvaru hvězdy na Nový rok
Albert logoAlbert logo
  • Dort ve tvaru hvězdy na Nový rok

Dort ve tvaru hvězdy na Nový rok

Jak na Nový rok, tak po celý rok. Vkročte do nového roku s dortem ve tvaru hvězdy. Na silvestrovské oslavě bude mít určitě úspěch.
Dort ve tvaru hvězdy na Nový rok
Snadné
46-60 minut
0/5
Česká
Silvestr
Dezert

Ingredience

Složení
8 porcí
  • Máslo
  • Cukr krupicový 8 plž
  • Vejce 8 ks
  • Mouka polohrubá 6 plž
  • Kypřící prášek 1/2 ks
  • Kakao holandské 5 plž
  • Smetana ke šlehání 3 ks
  • Marmeláda višňová 200 g
  • Likér 2,5 plž
  • Mouka hrubá
  • Cukr moučkový
  • Máslo
  • Cukr krupicový 8 plž
  • Vejce 8 ks
  • Mouka polohrubá 6 plž
  • Kypřící prášek 1/2 ks
  • Kakao holandské 5 plž
  • Smetana ke šlehání 3 ks
  • Marmeláda višňová 200 g
  • Likér 2,5 plž
  • Mouka hrubá
  • Cukr moučkový

Příprava

1
Jak na Nový rok, tak po celý rok. Vkročte do nového roku s dortem ve tvaru hvězdy. Budete se tak mít báječně celý následující rok.
2
Cukr vyšlehejte se žloutky do světlé a nadýchané pěny, trvá to zhruba 10 minut.
3
Mouku smíchejte s kypřicím práškem do pečiva a kakaem tak, aby ve směsi nezůstaly žádné hrudky, a pak ji vmíchejte ke žloutkům.
4
Z bílku vyšlehejte tuhý sníh a opatrně jej zapracujte do těsta. To přelijte do máslem vymazané a moukou vysypané formy ve tvaru hvězdy a při teplotě 170 °C pečte 20 minut. Pokud máte pocit, že se rohy připékají, překryjte je alobalem.
5
Vyklopte a nechte zcela zchladnout.
6
Pak hvězdu dvakrát horizontálně rozkrojte, abyste získali 3 pláty.
7
Smetanu ušlehejte dotuha a marmeládu promíchejte s alkoholem.
8
Spodní díl namažte marmeládou, na ni dejte polovinu šlehačky, přiklopte druhým dílem, opatrně jej namažte marmeládou, navrch dejte zbylou šlehačku a přiklopte vrchním dílem.
9
Z tvrdého papíru si vystřihněte různě velké hvězdy, položte je na dezert a poprašte moučkovým cukrem. Papírové hvězdy odstraňte a dort podávejte.
1
Jak na Nový rok, tak po celý rok. Vkročte do nového roku s dortem ve tvaru hvězdy. Budete se tak mít báječně celý následující rok.
2
Cukr vyšlehejte se žloutky do světlé a nadýchané pěny, trvá to zhruba 10 minut.
3
Mouku smíchejte s kypřicím práškem do pečiva a kakaem tak, aby ve směsi nezůstaly žádné hrudky, a pak ji vmíchejte ke žloutkům.
4
Z bílku vyšlehejte tuhý sníh a opatrně jej zapracujte do těsta. To přelijte do máslem vymazané a moukou vysypané formy ve tvaru hvězdy a při teplotě 170 °C pečte 20 minut. Pokud máte pocit, že se rohy připékají, překryjte je alobalem.
5
Vyklopte a nechte zcela zchladnout.
6
Pak hvězdu dvakrát horizontálně rozkrojte, abyste získali 3 pláty.
7
Smetanu ušlehejte dotuha a marmeládu promíchejte s alkoholem.
8
Spodní díl namažte marmeládou, na ni dejte polovinu šlehačky, přiklopte druhým dílem, opatrně jej namažte marmeládou, navrch dejte zbylou šlehačku a přiklopte vrchním dílem.
9
Z tvrdého papíru si vystřihněte různě velké hvězdy, položte je na dezert a poprašte moučkovým cukrem. Papírové hvězdy odstraňte a dort podávejte.

Hodnocení

Nehodnoceno
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 2 dny

Od 18.12.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 9 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 2 dny

Od 20.11.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 9 dní

Od 04.12.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 2 dny

Od 18.12.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 9 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 2 dny

Od 04.12.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 9 dní

Od 04.12.2024 do 31.12.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.