1
Předehřejte troubu na 180°C. Vymažte máslem a vyložte pečicím papírem 3 dortové formy o průměru 18 cm.
2
Máslo a čokoládu dejte do ohnivzdorné misky, tu postavte na hrnec s vroucí vodou. Dno misky se nesmí dotýkat hladiny. Míchejte, až se čokoláda úplně rozpustí, pak ji nechte 1–2 minuty chladnout.
3
Mezitím prošlehejte vejce s cukrem do hladkého krému. Vmíchejte rozpuštěnou čokoládu, mouku, kypřicí prášek a nakonec maliny. Těsto rozdělte do forem a pečte 20–25 minut do světle zlaté barvy, zapíchnutá špejle by měla vyjít čistá. Korpusy nechte chladnout chvíli ve formě, pak je přesuňte na mřížku.
4
Mezitím připravte krém. Smíchejte vanilkový cukr s pomerančovou kůrou. Prsty propracujte, aby se vůně a barva kůry dostala do krystalků cukru. Potom ušlehejte bílky se špetkou soli do polotuha v ohnivzdorné misce, do které postupně přidávejte krupicový cukr. Ve chvíli, kdy je sníh tuhý, postavte misku na hrnec s vařící vodou tak, aby se dno misky nedotýkalo hladiny. Šlehejte několik minut, až se sníh důkladně prohřeje. Odstavte ho z ohně a po malých lžičkách do něj zašlehejte směs vanilkového cukru s pomerančovou kůrou. Pokračujte v jemném šlehání, dokud sníh nevychladne. Je důležité, aby vyšlehaná směs měla pokojovou teplotu, jinak by se po přidání másla mohla srazit. Nyní postupně, po kostičce zašlehávejte máslo.
5
Třetinou krému potřete jeden korpus, přiložte na něj druhý korpus a stejným způsobem sestavte zbytek dortu. Potřete ho zbylým krémem, ozdobte jedlými květy, malinami a čokoládovými hoblinkami.
1
Předehřejte troubu na 180°C. Vymažte máslem a vyložte pečicím papírem 3 dortové formy o průměru 18 cm.
2
Máslo a čokoládu dejte do ohnivzdorné misky, tu postavte na hrnec s vroucí vodou. Dno misky se nesmí dotýkat hladiny. Míchejte, až se čokoláda úplně rozpustí, pak ji nechte 1–2 minuty chladnout.
3
Mezitím prošlehejte vejce s cukrem do hladkého krému. Vmíchejte rozpuštěnou čokoládu, mouku, kypřicí prášek a nakonec maliny. Těsto rozdělte do forem a pečte 20–25 minut do světle zlaté barvy, zapíchnutá špejle by měla vyjít čistá. Korpusy nechte chladnout chvíli ve formě, pak je přesuňte na mřížku.
4
Mezitím připravte krém. Smíchejte vanilkový cukr s pomerančovou kůrou. Prsty propracujte, aby se vůně a barva kůry dostala do krystalků cukru. Potom ušlehejte bílky se špetkou soli do polotuha v ohnivzdorné misce, do které postupně přidávejte krupicový cukr. Ve chvíli, kdy je sníh tuhý, postavte misku na hrnec s vařící vodou tak, aby se dno misky nedotýkalo hladiny. Šlehejte několik minut, až se sníh důkladně prohřeje. Odstavte ho z ohně a po malých lžičkách do něj zašlehejte směs vanilkového cukru s pomerančovou kůrou. Pokračujte v jemném šlehání, dokud sníh nevychladne. Je důležité, aby vyšlehaná směs měla pokojovou teplotu, jinak by se po přidání másla mohla srazit. Nyní postupně, po kostičce zašlehávejte máslo.
5
Třetinou krému potřete jeden korpus, přiložte na něj druhý korpus a stejným způsobem sestavte zbytek dortu. Potřete ho zbylým krémem, ozdobte jedlými květy, malinami a čokoládovými hoblinkami.