1
Troubu předehřejte na 180 °C a plech vyložte pečicím papírem.
2
Bílky, kukuřičný škrob, ocet a sůl dejte do mísy a ručním elektrickým šlehačem ušlehejte do polotuha. Postupně přidávejte cukr a šlehejte do lesklé a pevné hmoty. Nakonec přidejte vanilkový extrakt.
3
Poté tuhé bílky přendejte na plech – vytvořte z nich kolo o průměru asi 25 cm a vysoké 5 cm. Pečte 10 minut.
4
Pak teplotu snižte na 90 °C a pečte dalších 40 až 50 minut.
5
Následně troubu vypněte, otevřete a nechte v ní pavlovu přes noc.
6
Před podáváním ji ozdobte smetanovým krémem a oloupanými dílky pomerančů.
7
Na krém ušlehejte smetanu dotuha, vmíchejte cukr a extrakt a nakonec opatrně i zakysanou smetanu.
1
Troubu předehřejte na 180 °C a plech vyložte pečicím papírem.
2
Bílky, kukuřičný škrob, ocet a sůl dejte do mísy a ručním elektrickým šlehačem ušlehejte do polotuha. Postupně přidávejte cukr a šlehejte do lesklé a pevné hmoty. Nakonec přidejte vanilkový extrakt.
3
Poté tuhé bílky přendejte na plech – vytvořte z nich kolo o průměru asi 25 cm a vysoké 5 cm. Pečte 10 minut.
4
Pak teplotu snižte na 90 °C a pečte dalších 40 až 50 minut.
5
Následně troubu vypněte, otevřete a nechte v ní pavlovu přes noc.
6
Před podáváním ji ozdobte smetanovým krémem a oloupanými dílky pomerančů.
7
Na krém ušlehejte smetanu dotuha, vmíchejte cukr a extrakt a nakonec opatrně i zakysanou smetanu.