Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyDort pavlova s pomeranči
Albert logoAlbert logo
  • Dort pavlova s pomeranči

Dort pavlova s pomeranči

Dort pavlova s pomeranči
Snadné
Více než 60 minut
4/5
Česká
Narozeniny
Dezert

Ingredience

Složení
1 porcí
  • Vaječný bílek 6 ks
  • Vinný ocet 1 člž
  • Škrob kukuřičný 1,5 člž
  • Sůl
  • Vanilkový extrakt 2 člž
  • Cukr krupicový 250 g
  • Pomeranč 1/2 ks
  • Cukr moučkový 2 plž
  • Smetana ke šlehání 250 ml
  • Vaječný bílek 6 ks
  • Vinný ocet 1 člž
  • Škrob kukuřičný 1,5 člž
  • Sůl
  • Vanilkový extrakt 2 člž
  • Cukr krupicový 250 g
  • Pomeranč 1/2 ks
  • Cukr moučkový 2 plž
  • Smetana ke šlehání 250 ml

Příprava

1
Troubu předehřejte na 180 °C a plech vyložte pečicím papírem.
2
Bílky, kukuřičný škrob, ocet a sůl dejte do mísy a ručním elektrickým šlehačem ušlehejte do polotuha. Postupně přidávejte cukr a šlehejte do lesklé a pevné hmoty. Nakonec přidejte vanilkový extrakt.
3
Poté tuhé bílky přendejte na plech – vytvořte z nich kolo o průměru asi 25 cm a vysoké 5 cm. Pečte 10 minut.
4
Pak teplotu snižte na 90 °C a pečte dalších 40 až 50 minut.
5
Následně troubu vypněte, otevřete a nechte v ní pavlovu přes noc.
6
Před podáváním ji ozdobte smetanovým krémem a oloupanými dílky pomerančů.
7
Na krém ušlehejte smetanu dotuha, vmíchejte cukr a extrakt a nakonec opatrně i zakysanou smetanu.
1
Troubu předehřejte na 180 °C a plech vyložte pečicím papírem.
2
Bílky, kukuřičný škrob, ocet a sůl dejte do mísy a ručním elektrickým šlehačem ušlehejte do polotuha. Postupně přidávejte cukr a šlehejte do lesklé a pevné hmoty. Nakonec přidejte vanilkový extrakt.
3
Poté tuhé bílky přendejte na plech – vytvořte z nich kolo o průměru asi 25 cm a vysoké 5 cm. Pečte 10 minut.
4
Pak teplotu snižte na 90 °C a pečte dalších 40 až 50 minut.
5
Následně troubu vypněte, otevřete a nechte v ní pavlovu přes noc.
6
Před podáváním ji ozdobte smetanovým krémem a oloupanými dílky pomerančů.
7
Na krém ušlehejte smetanu dotuha, vmíchejte cukr a extrakt a nakonec opatrně i zakysanou smetanu.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 2 dny

Od 18.12.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 9 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 2 dny

Od 20.11.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 9 dní

Od 04.12.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 2 dny

Od 18.12.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 9 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 2 dny

Od 04.12.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 9 dní

Od 04.12.2024 do 31.12.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.