1
V míse smíchejte droždí, mouku, vlažné podmáslí, sůl a 30 g másla nakrájeného na kostičky. Rukou hněťte 15–20 minut nebo přendejte do robotu a hněťte na střední rychlost 10 minut.
2
Těsto v míse zakryjte potravinářskou fólií a nechte 60 minut kynout na teplém místě, dokud nezdvojnásobí svou velikost.
3
Vykynuté těsto rozdělte na dvě stejné části. Z každé vyválejte obdélník, stočte do roličky a hrany zatočte dolů. Takto připravená těsta vložte vedle sebe spojem dolů do chlebové formy o rozměrech 30 × 11 × 7 cm vymazané zbytkem másla. Zakryjte utěrkou a nechte kynout dalších 30 minut.
4
Vykynuté těsto potřete rozšlehaným vejcem a pečte 35 minut v troubě předehřáté na 200 °C.
5
Upečený chléb ihned vyklopte z formy a nechte na mřížce vychladnout.
1
V míse smíchejte droždí, mouku, vlažné podmáslí, sůl a 30 g másla nakrájeného na kostičky. Rukou hněťte 15–20 minut nebo přendejte do robotu a hněťte na střední rychlost 10 minut.
2
Těsto v míse zakryjte potravinářskou fólií a nechte 60 minut kynout na teplém místě, dokud nezdvojnásobí svou velikost.
3
Vykynuté těsto rozdělte na dvě stejné části. Z každé vyválejte obdélník, stočte do roličky a hrany zatočte dolů. Takto připravená těsta vložte vedle sebe spojem dolů do chlebové formy o rozměrech 30 × 11 × 7 cm vymazané zbytkem másla. Zakryjte utěrkou a nechte kynout dalších 30 minut.
4
Vykynuté těsto potřete rozšlehaným vejcem a pečte 35 minut v troubě předehřáté na 200 °C.
5
Upečený chléb ihned vyklopte z formy a nechte na mřížce vychladnout.