1
Půl kila mouky vsypte na vál a uprostřed udělejte důlek. Vejce vyklepněte do středně velké nádoby a vlijte do připraveného důlku.
2
Přidejte špetku soli a vlijte olej.
3
Rukama pomalu zpracovávejte hladké pružné těsto. Zabalte do fólie a vložte na 30 minut do lednice.
4
Na pomoučeném vále vyválejte z těsta co nejtenčí plát. Pokud vlastníte strojek na těstoviny, použijte jej.
5
Těsto neustále zasypávejte moukou, aby se nelepilo. Když je vyválené, 10 cm od okraje je přehněte směrem do středu, opět přehněte a takto pokračujte, až je celé poskládáte. Těsto rozkrájejte na přibližně 7 mm široké proužky.
6
Po nakrájení je ihned rozbalte, opět zasypte moukou a po 6 až 10 kusech smotejte do kruhu. Nechte 24 hodin proschnout. Uchovávejte ve skleněné nádobě.
1
Půl kila mouky vsypte na vál a uprostřed udělejte důlek. Vejce vyklepněte do středně velké nádoby a vlijte do připraveného důlku.
2
Přidejte špetku soli a vlijte olej.
3
Rukama pomalu zpracovávejte hladké pružné těsto. Zabalte do fólie a vložte na 30 minut do lednice.
4
Na pomoučeném vále vyválejte z těsta co nejtenčí plát. Pokud vlastníte strojek na těstoviny, použijte jej.
5
Těsto neustále zasypávejte moukou, aby se nelepilo. Když je vyválené, 10 cm od okraje je přehněte směrem do středu, opět přehněte a takto pokračujte, až je celé poskládáte. Těsto rozkrájejte na přibližně 7 mm široké proužky.
6
Po nakrájení je ihned rozbalte, opět zasypte moukou a po 6 až 10 kusech smotejte do kruhu. Nechte 24 hodin proschnout. Uchovávejte ve skleněné nádobě.