1
Než začnete pracovat, důkladně si osušte ruce, aby se vám plátky řasy nori na ně nelepily.
3
Rýži několikrát propláchněte v sítku pod proudem studené vody. Hotoví budete, až bude ze sítka odtékat čirá voda. Trvat to může klidně 2 až 3 minuty.
4
Pak dejte rýži do hrnce, zalijte ji 750 ml vody a přiveďte k varu. Snižte plamen a přiklopené vařte 10 minut. Pak sejměte z plotny a nechte dalších 10 minut stát.
5
Sushi ocet, cukr a sůl smíchejte, aby se vše rozpustilo. Pak směs přilijte k rýži a opatrně promíchejte. Nakonec rýži přendejte na plech a nechte ji zcela zchladnout.
7
Plátky řasy nori položené na sobě podélně přeřízněte, abyste získali osm obdélníků.
8
Chytněte první do levé ruky (leváci pracují zrcadlově) a na polovinu – na pomyslný levý čtverec – rozprostřete část rýže a přilepte ji k plátku.
9
Posypte ji sezamovými semínky. Poté dejte doprostřed ingredience – okurku, salát a krevety, aby směřovaly k hornímu rohu a odleva zarolujte do kornoutu.
10
Aby kornout držel při sobě, přitiskněte poslední růžek ke zbytku kornoutu zrnkem rýže. Dozdobte krevetou, kaviárem a řeřichou.
1
Než začnete pracovat, důkladně si osušte ruce, aby se vám plátky řasy nori na ně nelepily.
3
Rýži několikrát propláchněte v sítku pod proudem studené vody. Hotoví budete, až bude ze sítka odtékat čirá voda. Trvat to může klidně 2 až 3 minuty.
4
Pak dejte rýži do hrnce, zalijte ji 750 ml vody a přiveďte k varu. Snižte plamen a přiklopené vařte 10 minut. Pak sejměte z plotny a nechte dalších 10 minut stát.
5
Sushi ocet, cukr a sůl smíchejte, aby se vše rozpustilo. Pak směs přilijte k rýži a opatrně promíchejte. Nakonec rýži přendejte na plech a nechte ji zcela zchladnout.
7
Plátky řasy nori položené na sobě podélně přeřízněte, abyste získali osm obdélníků.
8
Chytněte první do levé ruky (leváci pracují zrcadlově) a na polovinu – na pomyslný levý čtverec – rozprostřete část rýže a přilepte ji k plátku.
9
Posypte ji sezamovými semínky. Poté dejte doprostřed ingredience – okurku, salát a krevety, aby směřovaly k hornímu rohu a odleva zarolujte do kornoutu.
10
Aby kornout držel při sobě, přitiskněte poslední růžek ke zbytku kornoutu zrnkem rýže. Dozdobte krevetou, kaviárem a řeřichou.