1
Ze 4 vajec, 400 g mouky a soli uhněťte hladké těsto. Zabalte ho do potravinové fólie a nechte 15 minut v chladu odpočinout.
2
Vložte uzené maso do hrnce s vodou a vařte 15 minut. Vyjměte a dejte stranou. Vodu nevylévejte.
3
Těsto vyválejte na pomoučněném vále na co nejtenčí plát. Z něho pak vykrájejte obdélníky 5 x 4 cm. Ve vodě po uzeném mase povařte těstoviny 2 minuty. Sceďte, vložte do mísy a zakryjte.
4
Uzené maso natrhejte pomocí vidliček na kousky. Vajíčka lehce prošlehejte se solí a pepřem. V pánvi rozehřejte kostičky slaniny a opečte dokřupava. Vsypte uzené maso, promíchejte a vlijte vejce. Za stálého míchání restujte ještě 1 minutu a přesypte k flekům.
5
Opatrně zamíchejte směs s těstovinami a servírujte s okurčičkami, posypané nasekanou pažitkou.
1
Ze 4 vajec, 400 g mouky a soli uhněťte hladké těsto. Zabalte ho do potravinové fólie a nechte 15 minut v chladu odpočinout.
2
Vložte uzené maso do hrnce s vodou a vařte 15 minut. Vyjměte a dejte stranou. Vodu nevylévejte.
3
Těsto vyválejte na pomoučněném vále na co nejtenčí plát. Z něho pak vykrájejte obdélníky 5 x 4 cm. Ve vodě po uzeném mase povařte těstoviny 2 minuty. Sceďte, vložte do mísy a zakryjte.
4
Uzené maso natrhejte pomocí vidliček na kousky. Vajíčka lehce prošlehejte se solí a pepřem. V pánvi rozehřejte kostičky slaniny a opečte dokřupava. Vsypte uzené maso, promíchejte a vlijte vejce. Za stálého míchání restujte ještě 1 minutu a přesypte k flekům.
5
Opatrně zamíchejte směs s těstovinami a servírujte s okurčičkami, posypané nasekanou pažitkou.