1
Do pánve dám nadrobno nakrájenou slaninu a nechám ji opražit, až pustí tuk. Pak přidám cibuli a obojí smažím, aby cibule zesklovatěla. Dávám přitom pozor, aby cibule ani slanina neměly kůrku, protože by to v sekané nebylo dobré.
2
Do mísy dám mleté maso a přidám nejdřív rohlíky, které jsem předtím namočila do vlahého mléka a pak vymačkala. Maso začnu rukama míchat a přidávám všechny ostatní ingredience a koření.
3
Když maso drží pohromadě, vyndám ho z mísy a zpracovávám na vále. Dávám si na tom dost záležet, protože právě v téhle chvíli můžu zařídit, aby sekaná v troubě nepraskla. Než ji dám do pekáče, klidně s ní párkrát uhodím o vál, abych z těsta vyhnala vzduch.
4
Těsto vytvaruju do šišky a pěkně uhladím rukou namočenou ve studené vodě. Než dám sekanou do trouby, potřu ji směsí, kterou jsem si připravila předem. Sekanou potírám během pečení několikrát a peču ji odkrytou na 180 °C. Pekáč si někdy vyložím pečicím papírem, snáze se pak myje.
1
Do pánve dám nadrobno nakrájenou slaninu a nechám ji opražit, až pustí tuk. Pak přidám cibuli a obojí smažím, aby cibule zesklovatěla. Dávám přitom pozor, aby cibule ani slanina neměly kůrku, protože by to v sekané nebylo dobré.
2
Do mísy dám mleté maso a přidám nejdřív rohlíky, které jsem předtím namočila do vlahého mléka a pak vymačkala. Maso začnu rukama míchat a přidávám všechny ostatní ingredience a koření.
3
Když maso drží pohromadě, vyndám ho z mísy a zpracovávám na vále. Dávám si na tom dost záležet, protože právě v téhle chvíli můžu zařídit, aby sekaná v troubě nepraskla. Než ji dám do pekáče, klidně s ní párkrát uhodím o vál, abych z těsta vyhnala vzduch.
4
Těsto vytvaruju do šišky a pěkně uhladím rukou namočenou ve studené vodě. Než dám sekanou do trouby, potřu ji směsí, kterou jsem si připravila předem. Sekanou potírám během pečení několikrát a peču ji odkrytou na 180 °C. Pekáč si někdy vyložím pečicím papírem, snáze se pak myje.