Milujete chuť rajčat a bazalky v poctivé rajčatové polévce? Pak vyzkoušejte tuto poctivou a navíc bezlepkovou verzi s úžasnou vůní a chutí čerstvé bazalky.
Velmi snadné
31-45 minut
4/5
Česká
Bezlepkové
Polévka
Ingredience
Složení
4 porce
Máslo 50 g
Olej olivový 1 plž
Česnek 2 strouž.
Cibulka jarní 1 ks
Bazalka čerstvá 1 hrs.
Vývar zeleninový 200 ml
Rajčata krájená v plechovce 800 g
Sůl
Pepř
Med 1 člž
Těstoviny bezlepkové BIO 150 g
Máslo 50 g
Olej olivový 1 plž
Česnek 2 strouž.
Cibulka jarní 1 ks
Bazalka čerstvá 1 hrs.
Vývar zeleninový 200 ml
Rajčata krájená v plechovce 800 g
Sůl
Pepř
Med 1 člž
Těstoviny bezlepkové BIO 150 g
Alergeny
Mléko a výrobky z něj
Příprava
1
Na lžíci olivového oleje a 50 g másla osmahněte nadrobno nakrájenou jarní cibulku a 2 stroužky rozdrceného česneku.
2
Přidejte 2 konzervy drcených rajčat a nechte dusit přibližně 15 minut. Ve 200 ml horké vody nechte rozpustit kostku zeleninového bujónu a zalijte rajčata. Přidejte do hrnce půl hrsti čerstvé bazalky nasekané nadrobno, osolte, opepřete a přidejte lžičku medu.
3
Promíchejte rajskou polévku a vařte dalších 10 minut. Mezitím si uvařte bezlepkové těstoviny dle návodu na obalu a před samotným podáváním je přidejte do talířů či misek na polévku.
4
Těstoviny zalijte horkou polévkou a zasypte zbylou půl hrstí nasekané bazalky.
1
Na lžíci olivového oleje a 50 g másla osmahněte nadrobno nakrájenou jarní cibulku a 2 stroužky rozdrceného česneku.
2
Přidejte 2 konzervy drcených rajčat a nechte dusit přibližně 15 minut. Ve 200 ml horké vody nechte rozpustit kostku zeleninového bujónu a zalijte rajčata. Přidejte do hrnce půl hrsti čerstvé bazalky nasekané nadrobno, osolte, opepřete a přidejte lžičku medu.
3
Promíchejte rajskou polévku a vařte dalších 10 minut. Mezitím si uvařte bezlepkové těstoviny dle návodu na obalu a před samotným podáváním je přidejte do talířů či misek na polévku.
4
Těstoviny zalijte horkou polévkou a zasypte zbylou půl hrstí nasekané bazalky.
Hodnocení
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Co byste o rajčatech měli vědět
Rajčata patří mezi nízkokalorickou zeleninu. Velká část vitaminů a minerálů se skrývá ve slupce, proto bychom je měli jíst i se slupkou. Za červenou barvu rajčat mohou karotenoidy, které v těle zastávají funkci antioxidantů. Pokud je rajče nezralé (zelené), tak bychom jej neměli konzumovat, protože látky obsažené v nezralých rajčatech jsou jedovaté.
Jak udělat polévku zdravější
Jako bezlepkovou zavářku můžete do receptu zařadit například pohanku nebo jáhly. Rajčata můžete použít čerstvá, dobře vyzrálá. K polévce zvolte kvalitní pečivo.
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!