1
Nechte se inspirovat italskou kuchyní a připravte si domácí pizzu prosciuto s chřestem a vejci.
2
Z výhonků chřestu odřízněte tvrdé konce, a pak je dejte na 3 minuty do vroucí vody, sceďte a následně zchlaďte na kostkách ledu. Pokrájejte na kousky.
3
Troubu předehřejte na 220 °C.
4
Na 5–10 minut do ní dejte nahřát 2 plechy.
5
Těsto na pizzu rozdělte na 4 stejné části a z každé rukama roztáhněte kolo o průměru 15 cm.
6
Plechy vyjměte z trouby, potřete je olejem, navrch dejte kola z těsta a potřete je olejem s rozmělněným česnekem.
7
Navrch rozdělte prosciutto a chřest.
8
Potřete pestem a dejte péct na 15 minut.
9
Pak na pizzy vyklepněte vejce a 5 minut dopečte. Osolte podle chuti.
1
Nechte se inspirovat italskou kuchyní a připravte si domácí pizzu prosciuto s chřestem a vejci.
2
Z výhonků chřestu odřízněte tvrdé konce, a pak je dejte na 3 minuty do vroucí vody, sceďte a následně zchlaďte na kostkách ledu. Pokrájejte na kousky.
3
Troubu předehřejte na 220 °C.
4
Na 5–10 minut do ní dejte nahřát 2 plechy.
5
Těsto na pizzu rozdělte na 4 stejné části a z každé rukama roztáhněte kolo o průměru 15 cm.
6
Plechy vyjměte z trouby, potřete je olejem, navrch dejte kola z těsta a potřete je olejem s rozmělněným česnekem.
7
Navrch rozdělte prosciutto a chřest.
8
Potřete pestem a dejte péct na 15 minut.
9
Pak na pizzy vyklepněte vejce a 5 minut dopečte. Osolte podle chuti.