1
Do mísy prosejte mouku, přidejte sůl a droždí, udělejte důlek a do něj nalijte 200 ml teplé vody a olivový olej.
2
Vařečkou míchejte tak dlouho, abyste získali hladké, pružné těsto. To pak ještě prohněťte na pomoučeném válu.
3
Z těsta nadělejte zhruba 14 malých bochánků, každý vyválejte do válečku, chytněte ho za oba konce a udělejte klasický jednoduchý uzel.
4
Troubu předehřejte na 190 °C, uzly dejte na plech vyložený pečicím papírem, potřete lžící olivového oleje, polovinu posypte solí, polovinu mákem a pečte 15 až 20 minut.
5
Mezitím v rendlíčku zahřejte zbylý olej, přidejte česnek a 3 až 5 minut opékejte. Upečené pečivo se solí potírejte česnekovým olejem, makové máslem.
1
Do mísy prosejte mouku, přidejte sůl a droždí, udělejte důlek a do něj nalijte 200 ml teplé vody a olivový olej.
2
Vařečkou míchejte tak dlouho, abyste získali hladké, pružné těsto. To pak ještě prohněťte na pomoučeném válu.
3
Z těsta nadělejte zhruba 14 malých bochánků, každý vyválejte do válečku, chytněte ho za oba konce a udělejte klasický jednoduchý uzel.
4
Troubu předehřejte na 190 °C, uzly dejte na plech vyložený pečicím papírem, potřete lžící olivového oleje, polovinu posypte solí, polovinu mákem a pečte 15 až 20 minut.
5
Mezitím v rendlíčku zahřejte zbylý olej, přidejte česnek a 3 až 5 minut opékejte. Upečené pečivo se solí potírejte česnekovým olejem, makové máslem.