1
Vyzkoušeli jste někdy domácí koblihy? Tak si je jednoduše upečte.
2
NEJPRVE SI PŘIPRAVTE ZÁZVOROVÝ CUKR:
3
Moučkový cukr přesypte do mísy a opatrně, ale důkladně promíchejte s muškátovým oříškem a mletým zázvorem.
4
Droždí, 1,5 lžíce vlažné vody, mléko a 1 lžíci cukru dejte do velké mísy, postavte ji na 10 minut na teplé místo a nechte vzejít kvásek.
5
Přidejte máslo, mouku, mletý muškátový oříšek, vejce a zbylý cukr a vařečkou hněťte do lepivého těsta.
6
Přendejte na lehce pomoučenou pracovní plochu a prohněťte dohladka.
7
Pak těsto položte do olejem vytřené mísy, překryjte utěrkou a nechte 45 minut kynout, aby zdvojnásobilo svůj objem.
8
Poté znovu prohněťte a rozválejte do centimetr silného plátu.
9
Kulatým vykrajovátkem o průměru 6–8 cm vykrájejte 10 koleček. Každé malým nožem 6x nařízněte od středu k okraji.
10
Poté nechte koblihy ještě půl hodiny kynout.
11
Vyšší vrstvu oleje rozpalte v hrnci, a pak na něm z obou stran dozlatova osmažte koblihy.
12
Nechte je okapat na ubrousku a obalte nebo poprašte zázvorovým cukrem.
1
Vyzkoušeli jste někdy domácí koblihy? Tak si je jednoduše upečte.
2
NEJPRVE SI PŘIPRAVTE ZÁZVOROVÝ CUKR:
3
Moučkový cukr přesypte do mísy a opatrně, ale důkladně promíchejte s muškátovým oříškem a mletým zázvorem.
4
Droždí, 1,5 lžíce vlažné vody, mléko a 1 lžíci cukru dejte do velké mísy, postavte ji na 10 minut na teplé místo a nechte vzejít kvásek.
5
Přidejte máslo, mouku, mletý muškátový oříšek, vejce a zbylý cukr a vařečkou hněťte do lepivého těsta.
6
Přendejte na lehce pomoučenou pracovní plochu a prohněťte dohladka.
7
Pak těsto položte do olejem vytřené mísy, překryjte utěrkou a nechte 45 minut kynout, aby zdvojnásobilo svůj objem.
8
Poté znovu prohněťte a rozválejte do centimetr silného plátu.
9
Kulatým vykrajovátkem o průměru 6–8 cm vykrájejte 10 koleček. Každé malým nožem 6x nařízněte od středu k okraji.
10
Poté nechte koblihy ještě půl hodiny kynout.
11
Vyšší vrstvu oleje rozpalte v hrnci, a pak na něm z obou stran dozlatova osmažte koblihy.
12
Nechte je okapat na ubrousku a obalte nebo poprašte zázvorovým cukrem.