V jednoduchosti je půvab a o jídle to platí dvojnásob. Tato prostá venkovská dobrota zasytí a vsadíme se, že nejednomu strávníkovi přivolá i vzpomínky na prázdniny na venkově.
Velmi snadné
Více než 60 minut
0/5
Vegetariánské
Recepty na každý den
Hlavní chod
Ingredience
Složení
4 porce
Máslo 100 g
Jogurt bílý 500 g
Smetana ke šlehání 30%-33% 200 ml
Sůl
Pažitka čerstvá 1 svaz.
Brambory 800 g
Máslo 100 g
Jogurt bílý 500 g
Smetana ke šlehání 30%-33% 200 ml
Sůl
Pažitka čerstvá 1 svaz.
Brambory 800 g
Příprava
1
Jogurt smíchejte se smetanou a vyklopte do cedníku vyloženého čistým plátýnkem nebo látkovou utěrkou. Položte ho nad misku a nechte 36 hodin při pokojové teplotě odkapávat syrovátku. Přibližně v polovině času můžete hmotu trochu stisknout a zavázat plátno do balíčku.
2
Vzniklé žervé posolte a utřete se změklým máslem, pak vmíchejte nakrájenou pažitku. Podávejte s uvařenými bramborami.
1
Jogurt smíchejte se smetanou a vyklopte do cedníku vyloženého čistým plátýnkem nebo látkovou utěrkou. Položte ho nad misku a nechte 36 hodin při pokojové teplotě odkapávat syrovátku. Přibližně v polovině času můžete hmotu trochu stisknout a zavázat plátno do balíčku.
2
Vzniklé žervé posolte a utřete se změklým máslem, pak vmíchejte nakrájenou pažitku. Podávejte s uvařenými bramborami.
Hodnocení
Nehodnoceno
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!