1
Hranatý pekáček (20×20 cm) vyložte pečicím papírem. Datle namelte nebo rozsekejte v mixéru. Ořechy nakrájejte na menší kousky.
2
Vezměte dostatečně velký hrnec, do kterého se pohodlně vejdou všechny suroviny, a začněte v něm nejprve zahřívat med s kokosovým olejem. Není potřeba, aby směs dosáhla vysoké teploty. Úplně stačí ji zahřívat jen do chvíle, kdy se obě suroviny rozpustí.
3
Stáhněte hrnec z plotny a nasypte do něj mandlové plátky a všechny ořechy, vločky, semínka, datle a skořici. Dobře promíchejte a potom vyklopte do připraveného pekáče. Rozhrňte směs, aby byla všude stejně silná vrstva, a dobře upěchujte – rukama nebo to jde také rovným dnem široké skleničky.
4
Vložte pekáč do trouby a 20–25 minut dozlatova zapékejte při teplotě 180 °C. Nechte úplně vystydnout a teprve potom nakrájejte na tyčinky. Skladujte v dobře těsnící nádobě.
1
Hranatý pekáček (20×20 cm) vyložte pečicím papírem. Datle namelte nebo rozsekejte v mixéru. Ořechy nakrájejte na menší kousky.
2
Vezměte dostatečně velký hrnec, do kterého se pohodlně vejdou všechny suroviny, a začněte v něm nejprve zahřívat med s kokosovým olejem. Není potřeba, aby směs dosáhla vysoké teploty. Úplně stačí ji zahřívat jen do chvíle, kdy se obě suroviny rozpustí.
3
Stáhněte hrnec z plotny a nasypte do něj mandlové plátky a všechny ořechy, vločky, semínka, datle a skořici. Dobře promíchejte a potom vyklopte do připraveného pekáče. Rozhrňte směs, aby byla všude stejně silná vrstva, a dobře upěchujte – rukama nebo to jde také rovným dnem široké skleničky.
4
Vložte pekáč do trouby a 20–25 minut dozlatova zapékejte při teplotě 180 °C. Nechte úplně vystydnout a teprve potom nakrájejte na tyčinky. Skladujte v dobře těsnící nádobě.