1
Začněte rýží. Rýži několikrát propláchněte v sítku pod proudem studené vody. Hotoví budete, až bude ze sítka odtékat čirá voda. Trvat to může klidně 2–3 minuty.
2
Pak dejte rýži do hrnce, zalijte ji 750 ml vody a přiveďte k varu.
3
Snižte plamen a přiklopené vařte 10 minut. Pak sejměte z plotny a nechte dalších 10 minut stát.
4
Smíchejte rýžový ocet, cukr a sůl, aby se vše rozpustilo. Pak směs přilijte k rýži a opatrně promíchejte.
5
Nakonec rýži přendejte na plech a nechte ji zcela zchladnout.
6
A jdeme na samotné sushi. Tuňáka a majonézu smíchejte v misce.
7
Na jeden plát nori, položený na bambusové podložce, pečlivě a rovnoměrně rozvrstvěte ¼ rýže – u jednoho okraje nechte 3 cm volné a potřete je vodou.
8
Na protilehlý okraj dejte ¼ tuňákové směsi a čtvrt okurky pokrájené na špalíky.
9
Pomocí podložky sushii zarolujte.
10
Zopakujte se zbylými ingrediencemi, a pak každou rolku nakrájejte na 4 kolečka.
1
Začněte rýží. Rýži několikrát propláchněte v sítku pod proudem studené vody. Hotoví budete, až bude ze sítka odtékat čirá voda. Trvat to může klidně 2–3 minuty.
2
Pak dejte rýži do hrnce, zalijte ji 750 ml vody a přiveďte k varu.
3
Snižte plamen a přiklopené vařte 10 minut. Pak sejměte z plotny a nechte dalších 10 minut stát.
4
Smíchejte rýžový ocet, cukr a sůl, aby se vše rozpustilo. Pak směs přilijte k rýži a opatrně promíchejte.
5
Nakonec rýži přendejte na plech a nechte ji zcela zchladnout.
6
A jdeme na samotné sushi. Tuňáka a majonézu smíchejte v misce.
7
Na jeden plát nori, položený na bambusové podložce, pečlivě a rovnoměrně rozvrstvěte ¼ rýže – u jednoho okraje nechte 3 cm volné a potřete je vodou.
8
Na protilehlý okraj dejte ¼ tuňákové směsi a čtvrt okurky pokrájené na špalíky.
9
Pomocí podložky sushii zarolujte.
10
Zopakujte se zbylými ingrediencemi, a pak každou rolku nakrájejte na 4 kolečka.