Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyDomácí laskonky s kávovým krémem
Albert logoAlbert logo
  • Domácí laskonky s kávovým krémem

Domácí laskonky s kávovým krémem

Domácí laskonky s kávovým krémem
Snadné
Více než 60 minut
4/5
Česká
Sváteční
Dezert

Ingredience

Složení
10 porcí
  • Máslo 100 g
  • Cukr krupicový 270 g
  • Vejce 2 ks
  • Ořechy lískové 60 g
  • Sůl
  • Cukr moučkový 28 g
  • Káva mletá 2 člž
  • Voda 40 ml
  • Máslo 100 g
  • Cukr krupicový 270 g
  • Vejce 2 ks
  • Ořechy lískové 60 g
  • Sůl
  • Cukr moučkový 28 g
  • Káva mletá 2 člž
  • Voda 40 ml

Příprava

1
V rendlíku promíchejte 120 g cukru krupice a bílky oddělené ze 2 vajec. Směs dejte nad vodní lázeň a za stálého šlehání nad žhavou vodní lázní vymíchejte na hladký lesklý sníh. Po rozpuštění cukru sníh sundejte z vodní lázně a šlehejte dál v kuchyňském robotu do pokojové teploty.
2
Sekáčkem rozemelte dohladka 60 g lískových ořechů. Oříšky smíchejte s 28 g cukru moučky a špetkou soli. Pomocí stěrky opatrně zapracujte oříškovou směs do sněhu. Naplňte jím cukrářský sáček a na plech opatřený pečicím papírem postupně nastříkejte laskonky o velikosti 7 cm. Povrch laskonek lehce přetřete stěrkou, abyste je zarovnali. Laskonky sušte v troubě na 100 °C po dobu 45 minut.
3
V mixéru vyšlehejte 2 zbylé žloutky se špetkou soli a 150 g cukru krupice do světlé pěny. Smíchejte 2 lžičky mleté kávy Perla s 40 ml horké vody a zašlehejte ke žloutkům. Nakonec postupně zašlehávejte 100 g změklého másla, až vznikne hladký krém.
4
Krém přendejte do cukrářského sáčku a plňte jím laskonky. Nejlépe budou chutnat ve společnosti vašich nejbližších a výborné kávy Perla.
1
V rendlíku promíchejte 120 g cukru krupice a bílky oddělené ze 2 vajec. Směs dejte nad vodní lázeň a za stálého šlehání nad žhavou vodní lázní vymíchejte na hladký lesklý sníh. Po rozpuštění cukru sníh sundejte z vodní lázně a šlehejte dál v kuchyňském robotu do pokojové teploty.
2
Sekáčkem rozemelte dohladka 60 g lískových ořechů. Oříšky smíchejte s 28 g cukru moučky a špetkou soli. Pomocí stěrky opatrně zapracujte oříškovou směs do sněhu. Naplňte jím cukrářský sáček a na plech opatřený pečicím papírem postupně nastříkejte laskonky o velikosti 7 cm. Povrch laskonek lehce přetřete stěrkou, abyste je zarovnali. Laskonky sušte v troubě na 100 °C po dobu 45 minut.
3
V mixéru vyšlehejte 2 zbylé žloutky se špetkou soli a 150 g cukru krupice do světlé pěny. Smíchejte 2 lžičky mleté kávy Perla s 40 ml horké vody a zašlehejte ke žloutkům. Nakonec postupně zašlehávejte 100 g změklého másla, až vznikne hladký krém.
4
Krém přendejte do cukrářského sáčku a plňte jím laskonky. Nejlépe budou chutnat ve společnosti vašich nejbližších a výborné kávy Perla.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 4 dny

Od 27.12.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 4 dny

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 4 dny

Od 04.12.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 4 dny

Od 27.12.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 4 dny

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 4 dny

Od 04.12.2024 do 31.12.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.