1
Kuřecí stehna omyjte, osušte kuchyňskou papírovou utěrkou, vykostěte a pak z nich stáhněte kůži. Nakrájejte je na menší kousky.
2
Ve středně velké misce si připravte marinádu z jogurtu, rajčatového protlaku, mleté papriky, koření Pul biber, mletého černého pepře, soli, oleje, nadrobno nakrájené cibule a česneku. Vše dobře promíchejte.
3
Maso obalte marinádou, zakryjte a odložte do lednice, ideálně přes noc.
4
Maso na rozpálené pánvi opečte dozlatova.
5
Okurku i se slupkou omyjte a nastrouhejte na velkém struhadle. Přidejte smetanu, případně jogurt, sůl, pepř, ocet, prolisovaný česnek a nakonec kopr. Dobře zamíchejte.
6
Z hladké mouky, prášku do pečiva, soli, bílého smetanového jogurtu a nasekané petrželky vypracujte hladké těsto. Nemělo by se vůbec lepit a mělo by být krásně vláčné. Rozdělte je na cca 6 stejně velkých dílů, vytvarujte z nich kuličky a na lehce pomoučené desce je rozválejte do kola tenkého cca 3–4 mm. Opékejte je na suché pánvi z obou stran tak, aby se dobře propekly.
7
Každou placku dejte na talíř a přikryjte dalším talířem. Vlastním teplem tak potom změknou a při balení gyrosu se nebudou trhat.
1
Kuřecí stehna omyjte, osušte kuchyňskou papírovou utěrkou, vykostěte a pak z nich stáhněte kůži. Nakrájejte je na menší kousky.
2
Ve středně velké misce si připravte marinádu z jogurtu, rajčatového protlaku, mleté papriky, koření Pul biber, mletého černého pepře, soli, oleje, nadrobno nakrájené cibule a česneku. Vše dobře promíchejte.
3
Maso obalte marinádou, zakryjte a odložte do lednice, ideálně přes noc.
4
Maso na rozpálené pánvi opečte dozlatova.
5
Okurku i se slupkou omyjte a nastrouhejte na velkém struhadle. Přidejte smetanu, případně jogurt, sůl, pepř, ocet, prolisovaný česnek a nakonec kopr. Dobře zamíchejte.
6
Z hladké mouky, prášku do pečiva, soli, bílého smetanového jogurtu a nasekané petrželky vypracujte hladké těsto. Nemělo by se vůbec lepit a mělo by být krásně vláčné. Rozdělte je na cca 6 stejně velkých dílů, vytvarujte z nich kuličky a na lehce pomoučené desce je rozválejte do kola tenkého cca 3–4 mm. Opékejte je na suché pánvi z obou stran tak, aby se dobře propekly.
7
Každou placku dejte na talíř a přikryjte dalším talířem. Vlastním teplem tak potom změknou a při balení gyrosu se nebudou trhat.