1
Hovězí maso dejte do hrnce, zalijte dvěma litry studené vody, přidejte oloupanou, přepůlenou cibuli, svazek bylinek, 1 oloupanou a přepůlenou mrkev, celer, pepř i nové koření a přiveďte k varu. Pomalu vařte dvě hodiny, aby maso úplně změklo.
2
Maso vyjměte, nechte mírně zchladnout a pak jej oberte a nakrájejte. Cibuli, bylinky i mrkev vyhoďte.
3
Celer pokrájejte na malé kostičky. Vývar přelijte přes cedník vyložený namočenou a vyždímanou utěrkou – bude zcela čirý.
4
Druhou mrkev nastrouhejte nahrubo a osmahněte ji na másle do zkřehnutí. Pak ji spolu s masem a celerem přidejte do polévky.
5
Přiveďte k varu, vhoďte nudle a povařte je do změknutí. Ozdobte petrželkou.
1
Hovězí maso dejte do hrnce, zalijte dvěma litry studené vody, přidejte oloupanou, přepůlenou cibuli, svazek bylinek, 1 oloupanou a přepůlenou mrkev, celer, pepř i nové koření a přiveďte k varu. Pomalu vařte dvě hodiny, aby maso úplně změklo.
2
Maso vyjměte, nechte mírně zchladnout a pak jej oberte a nakrájejte. Cibuli, bylinky i mrkev vyhoďte.
3
Celer pokrájejte na malé kostičky. Vývar přelijte přes cedník vyložený namočenou a vyždímanou utěrkou – bude zcela čirý.
4
Druhou mrkev nastrouhejte nahrubo a osmahněte ji na másle do zkřehnutí. Pak ji spolu s masem a celerem přidejte do polévky.
5
Přiveďte k varu, vhoďte nudle a povařte je do změknutí. Ozdobte petrželkou.